- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει την πρωτοβουλία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Καθημερινά οι νεκροί είναι δεκάδες και χιλιάδες τα νέα κρούσματα που φανερώνουν ότι η εξάπλωση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού επιμένει στη λογική της ατομικής ευθύνης. Επιμένει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες των εργαζομένων, διολισθαίνοντας στη λογική της «ανοσίας της αγέλης».

Τα επικίνδυνα και απαράδεκτα πρωτόκολλα – υπερμετάδοσης, με τα οποία μειώνεται η καραντίνα σε πέντε μέρες μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης. Η έλλειψη μηχανισμών ελέγχου και ιχνηλάτησης θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους και το σύνολο του λαού. Μοναδική έγνοια τους είναι η απρόκοπη κερδοφορία και οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις και συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν γίνει καθημερινότητα για να μη διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών.

Οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνουν  τους εργαζόμενους και το λαό στους ιδιώτες της υγείας που θησαυρίζουν. Πάνω  στα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν οι χιλιάδες αναστολές υγειονομικών. Πάνω  από 2.000 υγειονομικοί νοσούν στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα της πανδημίας. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη μετατραπεί σε μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται. Η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον εγκληματική και η επίταξη της ιδιωτικής υγείας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

 

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δε μπορεί να μένουμε απαθείς. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων μας και απαιτούμε να γίνουν  τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.