- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας για τα μέτρα της κυβέρνησης

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για ¨στήριξη των συνταξιούχων¨, δεν μπορούν να ονομαστούν αυξήσεις, όταν οι μισοί από εμάς δεν θα δουν καμιά αύξηση, ενώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός θα εξανεμίσουν τις όποιες αυξήσεις θα δουν οι υπόλοιποι.

Δεν δεχόμαστε ως αύξηση το 6-7% μεσοσταθμικά, όταν δεν καλύπτει ούτε το ποσοστό της τιμαριθμικής αύξησης και τα ποσοστά δίνονται μόνο στις κύριες και όχι στις επικουρικές συντάξεις. Σημειωτέον ότι όταν αυξήθηκε η παρακράτηση για τον κλάδο υγείας από 4% σε 6%, για πρώτη φορά άρχισε αντίστοιχα 6% στις επικουρικές, ενώ οι παροχές για ΠΦΥ και νοσοκομειακή περίθαλψη κατρακυλάει σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια. Τι φόρο θα πληρώσουμε γι αυτές τις αυξήσεις; Πόσα θα μας πάρουν πίσω;

Να μας απαντήσουν οι κυβερνώντες τι θα συμβεί το χειμώνα που έρχεται αν δεν «προσαρμοστούν» οι συνταξιούχοι με τα 400 ευρώ, στο κόστος διαβίωσης μετά την  εκτόξευση της τιμής του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των βασικών ειδών διατροφής.

Ο κόσμος τους είναι αυτός που κάνει τη φτώχεια συνήθεια για τους πολλούς που συνθλίβονται στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, του συμβιβασμού με τα ελάχιστα.

Είναι ανάγκη μέσα σ’ αυτή την αθλιότητα, τα λαϊκά στρώματα με αγώνες να δείξουν ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, για ζωή με αξιοπρέπεια