- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου τίμησε το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου τίμησε, το βράδυ της Πέμπτης  23 Μαρτίου, το38οΠανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού , σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Για τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη μίλησε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εικαστικός Θανάσης Λάλας κάνοντας λόγο για έναν κορυφαίο δημιουργό, μουσικά πολύγλωσσο, που περπατάει με μια μεγάλη ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, κάνοντας καριέρα και στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε: «Υπάρχει μια μικρή κατηγορία που με ενδιαφέρει περισσότερο. Οι εραστές της Τέχνης που μετέχουν της δημιουργίας και είναι και απλοί άνθρωποι. Και είναι ιδιαίτερο όταν τιμάσαι από τους εραστές της Τέχνης. Οι πρώτες μου παραστάσεις, εξάλλου, ήταν ερασιτεχνικές. Με τιμά πάρα πολύ αυτή η βραδιά που έχει τα χαρακτηριστικά αυτά».

Ακολούθησε μια γλαφυρή συνέντευξη επί σκηνής και, μέσα από τις ερωτήσεις του Θανάση Λάλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει πολλές πτυχές από την πορεία αλλά και την προσωπικότητα του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Η μουσική επειδή είναι μια αμιγώς αφηρημένη Τέχνη, έρχεται και καλύπτει τις ανάγκες του μισού ημισφαιρίου του ανθρώπου» ήταν η απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ακούνε μουσική.

«Τη λέξη ταλέντο θέλω να τη σβήσω. Ταλέντο είναι το έργο. Κανείς δεν μιλάει για ταλέντο» ήταν η άποψή του περί ταλέντου.

Όσο για το τι είναι επιτυχία, υπογράμμισε: «Επιτυχία είναι να έχεις την αγάπη των άλλων. Για την αγάπη των ανθρώπων γίνεται η μάχη. Αυτό είναι το βραβείο. Να σε αγαπάνε».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος συγχαίροντας τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για το έργο τους και ευχόμενος να συνεχίζει πάντα έτσι, δυνατός και δημιουργικός.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το θεατρόφιλο κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τηΘεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου.

Αυτός ήταν ο έβδομος από τους οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενους θιάσους που διεκδικούν τα βραβεία του Φεστιβάλ.

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  25 Μαρτίου, αφιερώνεται στη μνήμη του Γιώργου Τσιγγόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο.

 

ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 25 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

>Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

>Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τον ερμηνευτή, μουσικό Γιώργο Νταλάρα

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει οι:

 

Απευθείας μετάδοση

Για άλλη μια χρονιά, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr [1]).

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.