- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Κράτους του Κατάρ υποδέχτηκε ο Κώστας Τσιάρας

Επίσκεψη στο ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Κράτους του Κατάρ κ. Masoud bin Mohammed Al Ameri.

Κατά την επίσκεψη του Καταρινού Υπουργού Δικαιοσύνης επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, που είχε διαμορφωθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κώστα Τσιάρα στο Κατάρ τον Οκτώβριο του 2021, όπου υπογράφηκε διμερής συμφωνία διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Μετά την ολοκλήρωση της κυρωτικής διαδικασίας της Συμφωνίας από τις δύο χώρες, οι Υπουργοί συμφώνησαν σήμερα την άμεση ενεργοποίηση των προβλέψεών της, ιδίως δε τη συγκρότηση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής και την έναρξη των εργασιών της κατά το προσεχές διάστημα.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρουσίασε τα αποτελέσματα της ψηφιακής στρατηγικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τα νέα εργαλεία που σχεδιάζονται για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, επισήμανε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων, όπως τα Ειδικά Τμήματα για την εκδίκαση υποθέσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και τον εκσυγχρονισμό των Κωδίκων που επιταχύνουν τους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, παρέθεσε συνοπτικά τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησης και εξήγησε συνοπτικά το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Κράτους του Κατάρ τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης του δικαστικού συστήματος σε περιόδους όπως αυτή της πανδημίας και χαρακτήρισε ιδιαιτέρως χρήσιμα τα εξωδικαστικά εργαλεία για την επίλυση διαφορών. Επέδειξε, δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα, την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών στη χώρα μας και τη μεταρρύθμιση στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που υλοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες.

Στις συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών συμμετείχε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Υπουργείων.