- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Workshop για την Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Καρδίτσα

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών WRO Hellas και το παράρτημα του οργανισμού στην Θεσσαλία, θα πραγματοποιήσει workshop σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019.

Για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Το θέμα της παρουσίασης είναι: «Η Εκπαιδευτική Ρομποτική και ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019»

Το workshop απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς (οποιασδήποτε ειδικότητας) και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

H παρουσίαση/workshop θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/11/2018 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και ώρα 17:30 έως 20:00.

Τα θέματα του workshop θα είναι:

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στη βαθμίδα Δημοτικού και παρουσίαση του τρόπου σύνδεσης και προγραμματισμού των απαιτούμενων κιτ με το Scratch.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στις βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου και οι απαιτήσεις – οδηγίες για συμμετοχή των διαγωνιστικών ομάδων.

Συζήτηση για την Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εκπαίδευση και η αξιοποίησή της στο πρόγραμμα σπουδών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης.