Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας


-Σε εξέλιξη οι εργασίες για το έργο των αποδυτηρίων και βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου

-Αισιοδοξία και για την χρηματοδότηση του έργου της νέας Κερκίδας

Στις θετικές εξελίξεις  στα έργα και τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσα καθώς και τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή νέας κερκίδας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο χώρο του γηπέδου.

Ειδικότερα ο κ. Βερίλλης επισήμανε τα εξής:

« Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας είναι συνεχής, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι υπάρχουσες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις.

 Ειδικότερα όσον αφορά το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο:

 1ον Ξεκίνησε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα και τις διαδικασίες των Δημοσίων Έργων και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το έργο κατασκευής αποδυτηρίων στη Δυτική Κερκίδα. Όσοι γνωρίζουν από τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός έργου, καταλαβαίνουν ότι η εγκατάσταση εργολάβου σε διάστημα ενός μηνός από την έγκριση της χρηματοδότησης, την οποία εξασφαλίσαμε έπειτα από συστηματική και επίμονη διεκδίκηση, αποτελεί ρεκόρ.

Χρειαζόταν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή της πίστωσης και την επιλογή του τρόπου εκτέλεσης, έλεγχος και έγκριση των αποφάσεων από την Περιφέρεια, δημοπράτηση, έλεγχος των προσφορών και επιλογή αναδόχου, υπογραφή σύμβασης και γενικότερα διαδικασίες που απαιτούν χρόνο.

Για την υλοποίησή του έργου επιλέξαμε μια διαδικασία που διασφαλίζει την νομιμότητα, την πλήρη διαφάνεια, την γρήγορη και ποιοτική εκτέλεσή του και θέσαμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ώστε να παραδοθεί σε χρήση πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

2ον Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου. Ξεκινήσαμε εγκαίρως τις εργασίες, ώστε ο χλοοτάπητας του γηπέδου να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με την έναρξη των αγώνων.

3ον Για την καλύτερη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου προχωρήσαμε επίσης το τελευταίο διάστημα σε μικροεργασίες και βελτιώσεις όπως η κατασκευή μιας αποθήκης, ενός υπόστεγου κ. α.

Με τη δρομολόγηση της κατασκευής των αποδυτηρίων, στόχος μας πλέον είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας Ανατολικής Κερκίδας.

Όπως γνωρίζετε έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις προς την αθλητική ηγεσία και τον ΟΠΑΠ, με τη Διοίκηση του οποίου έχουμε συναντηθεί κατ’ επανάληψη θέτοντας το αίτημα της χρηματοδότησης, εκτιμούμε ότι έχει γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ένα αίτημα δίκαιο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό και πιστεύουμε ότι οι προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις θα μετουσιωθούν σε αποφάσεις.

Θεωρούμε δεδομένη την ολόθερμη στήριξη του αιτήματος αυτού από τους πολιτικούς μας, η παρέμβαση των οποίων μπορεί να είναι καθοριστική για την ικανοποίησή του, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή μας ένα σύγχρονο και λειτουργικό Στάδιο

Ως Δημοτική Αρχή φροντίσαμε να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου που εκκρεμούσε επί χρόνια που είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου ή παρέμβασης στο χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Οδοιπορικό στα Μνημεία του Νομού Καρδίτσας (συνέχεια)
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για τους απλήρωτους αγρότες