Εκδήλωση βράβευσης μαθητών – 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδρίων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό, για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Καρδίτσας, που ήταν και η διοργανώτρια αρχή του Τοπικού Μαθητικού Διαγωνισμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Γεννάδιος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Καρανίκας, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας – Τρικάλων κ. Πασχαλίνα Κόζυβα, καθώς και πολλοί καθηγητές και γονείς των παιδιών που βραβεύτηκαν.

Στους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι αφού συνεχάρησαν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον διαφορετικό διαγωνισμό (το αντικείμενο εξέτασης ήταν αυτό των ικανοτήτων να χειρίζονται εργαστηριακά όργανα και συσκευές), τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία καθηγητές (εκπαιδευτές των μαθητών και μέλη της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού) και το ΕΚΦΕ Καρδίτσας (για την άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση), αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που ανοίγουν περισσότερο τους ορίζοντες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και βοηθούν το σχολείο να γίνεται πιο ευχάριστο για τους μαθητές και πιο κοντά στην κοινωνία.

Ακολούθως ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας κ. Σεραφείμ Μπίτσιος μίλησε στους παρευρισκόμενους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO. Μέσα από μια παρουσίαση έδειξε τι έγινε τα προηγούμενα 12 χρόνια στις Ολυμπιάδες που προηγήθηκαν, ποια σχολεία από την Ελλάδα και ποιες χρονιές συμμετείχαν, πότε κατέκτησαν βραβεία και τι θα συμβεί φέτος στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015 που γίνεται στην Αυστρία. Αναφέρθηκε ονομαστικά στους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στους καθηγητές εκπαιδευτές τους και στα μέλη της επιτροπής διεξαγωγής του. Έδειξε επίσης ένα βίντεο, που δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές της περυσινής Ολυμπιάδας στην Αθήνα και ήταν μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν σ’ αυτήν (από την υποδοχή των ομάδων στο αεροδρόμιο της χώρας μέχρι την τελετή βράβευσης).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση βεβαιώσεων συμμετοχής (και ενός αναμνηστικού CD με φωτογραφίες και τα θέματα του διαγωνισμού) σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από τον Αντιδήμαρχο Καρδίτσας, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών Β’ τάξης από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ): 4ο Καρδίτσας, Προαστίου, Σοφάδων και Μουσικό Σχολείο για να προκριθεί εκείνη η ομάδα που θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία για τα σχολεία της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Βορείου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη. Τις περισσότερες μονάδες συγκέντρωσε η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (αποτελούμενη από τις μαθήτριες Νεφέλη Αδαμοπούλου, Ελένη Κουτσώνη και Βασιλική Παπαδημητρίου) με δεύτερη αυτή του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας (αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ελευθερία Γκορτσά, Πρεσβεία Δραμαλή και Όλγα Μονάντερου).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο website του ΕΚΦΕ Καρδίτσας, στη διεύθυνση:

 

http://ekfe.kar.sch.gr/index.php/drastiriotites/diagwnismoi/euso-2015.

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωσαν τρόφιμα για τα Παιδικά Χωριά SOS
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων συνέβαλε εξαρχής στη στήριξη του Τμήματος Κτηνιατρικής