3η γιορτή ψωμιού και αρτοπα-ρασκευασμάτων


  Υπάρχει κάτι που μπορεί να συγκριθεί με τον πρωινό μυρωδάτο φούρνο, όπου οι λιχουδιές ετοιμάζονται από το φούρναρη της γειτονιάς για εμάς και την οικογένειά μας;

Η ανεπανάληπτη μυρωδιά που αναδύεται, η μοναδική φρεσκάδα και οι ποικιλίες των ψωμιών είναι γευστικός πειρασμός για τον καθένα.

3η γιορτή ψωμιού και αρτοπαρασκευασμάτων

Στο σύγχρονο περιβάλλον της αρτοποιίας, με αφορμή την 3η γιορτή ψωμιού και αρτοπαρασκευασμάτων που είναι στις 16 Οκτωβρίου, αλλά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα πλαίσια της 9ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, θα ξεναγήσει ο Σύλλογος Αρτοποιών Ν. Καρδίτσας τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πετρινιώτης μιλώντας στη «Γνώμη» τόνισε ότι και οι 105 αρτοποιοί του Νομού προσπαθούν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην πελατεία τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες του επαγγέλματος, να ενημερώνονται για τις νέες εξελίξεις στο χώρο τους και να παρακολουθούν τις προτιμήσεις του κόσμου. Γι’αυτό -όπως είπε- σαν σύλλογος συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τοπικοί φορείς σε διάφορα σημεία του νομού ή σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα μέλη του σωματείου μας και προβάλουν τα προϊόντα τους αλλά και την δημιουργική πλευρά του επαγγέλματός μας.

Ενημερωμένος

ο κόσμος

«Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη στο κόσμο ότι έχει χαλάσει η ποιότητα του ψωμιού. Αυτό συνέβη γιατί την εποχή του 1985-95 οι αρτοποιοί έβαζαν πολύ μαγιά και βελτιωτικά στην ζύμη, έτσι το ψωμί γινότανε σαν αφρός. Αυτό όμως σταμάτησε να γίνεται γιατί ο κόσμος δεν το προτιμά και γιατί παράγονται τόσες ποικιλίες αλεύρων ώστε με φαντασία και αυτοσχεδιασμό μπορείς να πετύχεις απεριόριστες ποικιλίες ψωμιού και να ικανοποιήσεις όλες τις προτιμήσεις της πελατείας σου. Γι’ αυτό βλέπεται, το κάθε αρτοποιείο να έχει διαφορετικά αρτοσκευάσματα. Η πελατεία του κάθε αρτοποιού επιβάλλει το τι θα παρασκευάσει. Ο κόσμος γυρίζει στο παλιό, το παραδοσιακό. Η προτροπή του σωματείου μας προς τα μέλη του είναι να δώσουν στον καταναλωτή την ευκαιρία να ξεχωρίσει το ψωμί που παράγεται στο φούρνο της γειτονιάς από το βιομηχανικό, το προψημένο, κ.ο.κ. Ο κόσμος σήμερα είναι ενημερωμένος, ξέρει τι θέλει και το απαιτεί…»

Οφέλη από

την έκθεση

Φέτος είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Σύλλογος Αρτοποιών Ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας. Ερωτηθείς ο κ. Πετρινιώτης να σχολιάσει ποια ήταν τα οφέλη για το σύλλογο από αυτή τη συμμετοχή, είπε ότι τόσο οι επισκέπτες όσο και οι μαθητές γνώρισαν προϊόντα που δεν ήξεραν, όπως το πολύσπορο ψωμί και το προζυμένιο.

Στη φετινή ωστόσο έκθεση, θα παρουσιαστούν και νέες πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν τα Χριστούγεννα για την κατασκευή των γιορτινών εδεσμάτων.

Προηγούμενο άρθρο Προς αντικατάσταση οι στέγες αμιάντου στις Εργατικές Κατοικίες Καμινάδων
Επόμενο άρθρο