Έμπρακτο και συνεχές το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχήςγια τους κατοίκους του οικισμού «Μαύρικα»


Σχετικά με τα όσα αναφέρει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σχετικά με τους κατοίκους του οικισμού Μαύρικα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις του Δήμου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

– Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού «Μαύρικα»,

ο οποίος στερείται στοιχειωδών υποδομών που θα έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Η απουσία των υποδομών αυτών καθιστά επιτακτική την ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ανάλογες με αυτές που συνέβησαν κατά το παρελθόν, όπου θρηνήσαμε ακόμα και θύματα. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους κατοίκους του οικισμού και τους εκπροσώπους του, δίνει άμεσα λύσεις σε προβλήματα που ανακύπτουν σχεδόν καθημερινά, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ προωθεί την ένταξη στο ΕΣΠΑ αναγκαίων έργα υποδομής που αφορούν τα δίκτυα του οικισμού επιδιώκοντας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

– Οι προληπτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε στις

 

 

6/2

ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ απέτρεψαν τον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο οικισμός, να καταστραφούν νοικοκυριά και να απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Ο Δήμος μερίμνησε και για την προληπτική εκκένωση τμήματος του οικισμού και τη μεταφορά οικογενειών στη θερμαινόμενη αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπου και διανυκτέρευσαν, ενώ φρόντισε και για την σίτισή τους. Η δε βλάβη του αγωγού ύδρευσης έχει αποκατασταθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης (πριν δηλαδή από το δημοσίευμα του κ. Βερίλλη).

– Ο Δήμος γνωρίζοντας την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του οικισμού λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που επιδείνωσε η πρόσφατη κακοκαιρία ενήργησε άμεσα και με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής- όπου συμμετείχε και εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Βερίλλη- σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΚ προμηθεύθηκε βασικά τρόφιμα, τα οποία και διένειμε την Πέμπτη

 

 

9/2 και την Παρασκευή 10/2

στον οικισμό.

Επίσης με μέριμνα και δαπάνες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου από τις αρχές του χρόνου σιτίζονται όλοι οι μαθητές του

 

 

19

ου Δημοτικού Σχολείου.

– Κατά συνέπεια η δήλωση του κ. Βερίλλη είναι επιεικώς άστοχη και αδικεί το Δήμο Καρδίτσας που καθημερινά επιδεικνύει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ΡΟΜΑ, αλλά και για όλες τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, αναλαμβάνοντας σε συνεργασία με την Εκκλησία και άλλους κοινωνικούς φορείς κοινές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Παρεμβάσεις που γίνονται αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, καθώς αποτελεί συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής η έμφαση στην ουσία της κοινωνικής πολιτικής και όχι στην επικοινωνιακή εκμετάλλευσή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται μετά την 1-7-2010»