Ειδήσεις

Άνοδος στη Β΄ Εθνική Κατηγορία για τον Φωκιανό


Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΎ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής  κατηγορίας, που διοργάνωσε η Ε΄ Ένωση Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α και έλαβε χώρα το  κρύο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις 24-26/11/2018 στα ( 2 ανοιχτά χωμάτινα γήπεδα), των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Αντισφαίρισης Ολυμπιονικών & Παπαμαύρου Χ.Α.Κ. Λαμίας.

Οι αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι πήραν μέρος έπρεπε υποχρεωτικά να ανήκουν στο δυναμικό της Ε΄  Ένωσης και να κατέχουν ενεργοποιημένα δελτία της Ε.Φ.Ο.Α και κάρτα υγείας Αθλητού.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά κανονικά.

Η κάθε συνάντηση αποτελούνταν από 3 αγώνες (δύο μονά και ένα διπλό).

Η κάθε ομάδα συμμετείχε με 2 παίκτες/ριες (υποχρεωτικά) και 1 ή 2 αναπληρωματικούς/ές (προαιρετικά), καθώς και με έναν προπονητή (προαιρετικά).

Το σύνολο των συλλόγων (22, είκοσι δύο ) που ανήκουν στο δυναμικό της   Ε΄ Ένωσης (Κεντρικής Ελλάδος) και είχαν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες συμμετέχοντας με πλήρεις ομάδες (Ανδρών –Γυναικών) είναι οι εξής:

Τελικά οι ομάδες των ομίλων στο τελικό ταμπλό του signin

που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής:

     ΑΝΔΡΕΣ                                                                           ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

1 Ο.Α. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                  1 Ο.Α. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

2 Σ.Ο.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ                          2. Ο.Α.ΘΗΒΑΣ

  1. Σ.Ο.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ

Ο Καρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΣ δήλωσε να λάβει μέρος στους αγώνες με πλήρη σύνθεση ομάδων:

Συγκεκριμένα:

Στους Άνδρες με

  1. Τσιακάρα Κωνσταντίνο,
  2. Γραπατσά Φανούριο
  3. Αυγέρη Αντώνιο, (αναπληρωματικό μέλος)

Στις Γυναίκες με

  1. Καραουλάνη Γεωργία
  2. Γιαννακού Ελευθερία
  3. Καλτσίδου Νατάσα (αναπληρωματικό μέλος)
  4. Τσούπου Δήμητρα (Αναπληρωματικό μέλος)

Τόσο η ομάδα των Ανδρών όσο και η ομάδα των Γυναικών του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εκπροσωπώντας, οι μόνες, επάξια την πόλη μας. Αγωνίστηκαν  με σθένος και απαράμιλλο ζήλο με τις ομάδες της Θήβας και της Λιβαδειάς  αντίστοιχα. Η ομάδα των Ανδρών της πόλης μας, κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα και η ομάδα των Γυναικών κατέλαβε την 1η θέση στο πρωτάθλημα, το κύπελο θέσης και  το εισιτήριο για την είσοδο –  άνοδό της στην Β΄εθνικη κατηγορια.  

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες της ανδρικής ομάδας της πόλης μας, οι οποίοι ξεκίνησαν τους αγώνες των μονών παιχνιδιών στα ημιτελικά στις 9:30 πμ με την ομάδα της Θήβας και  τους τελείωσαν με την νίκη τους στον κρίσιμο αγώνα του διπλού (2-1 νίκες), παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για το τελικό της διοργάνωσης στις 16:00 μμ (έπειτα από 6 ώρες συνεχούς παιχνιδιού).

Ο ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης που δόθηκε στην ομάδα της πόλης μας (30-40 min) για τους αγώνες του τελικού με την ομάδα της Λιβαδειάς (την οποία η κλήρωση την έστειλε στον τελικό ξεκούραστη χωρίς να έχει δώσει κανένα αγώνα)  υπήρξε και ο καθοριστικός παράγοντας που έγειρε την ζυγαριά των νικών υπέρ της ομάδας της Λιβαδειάς (πολύ αργά το βράδυ) με 2-1 νίκες,  καταλαμβάνοντας έτσι την 1η Θέση στο πρωτάθλημα.Η ομάδα της πόλης μας κατέλαβε συνεπώς την 2η θέση, επάξια, στο πρωτάθλημα.

Αντίστοιχα εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της ομάδας των γυναικών της πόλης μας οι οποίες έπειτα από ισόπαλο σκορ με     (1-1) στα μονά παιχνίδια με την ομάδα της Λιβαδειάς χτύπησαν τον αγώνα του διπλού στα ίσα παίρνοντας επάξια την νίκη, στέλνοντας  τον Σύλλογό τους στη Β΄ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία και το κυπελο στην Πόλη μας.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη Αγροτικών συλλόγων στον Παλαμά Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα του ΚΠΕ Μουζακίου για τις ΑΠΕ