Ειδήσεις

Άρχισε η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στον οδικό άξονα Καρδίτσας – Μητρόπολης


Ένα σημαντικό έργο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας των εποχούμενων άρχισε να κατασκευάζεται στην Περ. Ενότητα Καρδίτσας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο, κατασκευής ισόπεδου οδικού κόμβου στο 4οχλμ. της οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης και ειδικότερα στην διασταύρωση με την οδό Κρύα Βρύση – Άγιο Γεώργιο για την διαπλάτυνση της κεντρικής οδού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 450.000 ευρώ ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε στο συνολικό ποσό των 265.130 ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη το μήκος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι περίπου 700 μ., ήτοι 500 μ. επί της κύριας οδού και από 100 μ. στις δευτερεύουσες οδούς.

Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου περιλαμβάνει εκατέρωθεν διαπλάτυνση τόσο της κύριας οδού, όσο και της δευτερεύουσας για διαμόρφωση λωρίδων επιτάχυνσης, επιβράδυνσης καθώς και της μεσαίας λωρίδας αναμονής οχημάτων.

Θα γίνει διαμόρφωση νησίδων τόσο επί της κύριας οδού στη λωρίδα αναμονής, όσο και στη δευτερεύουσα οδό για την ασφαλή και ομαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Το έργο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και αμέσως μετά δήλωσε: « Η κατασκευή του οδικού κόμβου στη διασταύρωση του δρόμου Καρδίτσας – Μητρόπολης με τον δρόμο προς Κρύα Βρύση και Αγ. Γεώργιο είναι σημαντικό έργο που βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος σε όλα τα αντίστοιχα ζητήματα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίζει για την χρηματοδότηση και την κατασκευή έργων που αυξάνουν την οδική ασφάλεια. Πιστεύω ότι σύντομα και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες το έργο θα ολοκληρωθεί και άμεσα θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες».

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Η χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων της Ι.Μ. στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών