Ειδήσεις

Ένα εργαστήριο θυμού, στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά


Ξεκίνησε με δύο όμορφες δράσεις, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, και η δεύτερη εβδομάδα, του 2ου κύκλου, της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Εργαστήριο θυμού σήμερα στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» και το κουτί του δικού μας θυμού είναι πιο μεγάλο από “το κουτί του θυμού” του Κώστα Χαραλά αγαπημένου συγγραφέα των βιβλιόφιλων.

Στο βιβλίο του, ο ήρωας θυμώνει πολύ… όλη η οικογένεια είναι “οι θυμωνιάρηδες’ και τα κεραμίδια είναι η εξορία τους. Ο θυμός τους, ένα κουτί με αιχμηρά πράγματα, μέχρι τη μαγική στιγμή που όλα αλλάζουν…

Το δικό μας κουτί είναι γεμάτο θυμωμένα παιδιά που υπερασπίζονται το δίκιο τους και εκφράζουν το συναίσθημά τους με δυναμικό διάλογο. Σήμερα βγήκαμε από τα ρούχα μας, γίναμε μπαρούτι, έξω φρενών, ταύροι εν υαλοπωλείο και εν βρασμό ψυχής….μιλήσαμε για τις παροιμίες ,τα λαϊκά, σοφά δημιουργήματα που διδάσκουν το δίκαιο και το σωστό, βλέποντας και στο youtube “το θυμό” των Ζερβουδάκη και Χάρη Κατσιμίχα.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» μέσα από πίνακες τα παιδιά έμαθαν για το διάσημο Γάλλο ζωγράφο Ζωρζ Σερά.

Είδαν έργα του καλλιτέχνη, έμαθαν για τη σύντομη αλλά με πολύ σημαντικό έργο ζωή του και με πινέλα, μπογιές και πολύ δημιουργική διάθεση, προσπάθησαν να αντιγράψουν με κουκίδες γνωστούς πίνακες του διάσημου ζωγράφου!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», τα παιδιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, δε μας τίμησαν με την παρουσία τους και έτσι η πολύ ωραία προγραμματισμένη δράση με το twister, δεν πραγματοποιήθηκε…

Την Τρίτη 29 Αυγούστου, η 2η εβδομάδα του 2ου  κύκλου της  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται, με τρεις δράσεις στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», Twister – ένα παιχνίδι με σημεία. Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο.

 Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», οι έξι τελείες στο σύστημα Braille. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου. Ένα από τα αγαπημένα προγράμματα των παιδικών βιβλιοθηκών, με ωραίες δραστηριότητες και πολύ εκπαιδευτικό χαρακτήρα!!!

 Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα»,  τα σημεία του ορίζοντα. Πώς ταξίδευαν τα παλιότερα χρόνια; Πώς χρησιμοποιούμε την πυξίδα; Ποια είναι τα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα; Σ’ όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουμε με παιχνίδια και πειράματα!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!

Προηγούμενο άρθρο ΠΜΣ Αειφόρος αγροτική παραγωγή και διαχείριση περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Παράταση στην Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση