Ειδήσεις

Αίτημα Δημάρχου Μουζακίου στο ΥΠΕΣ για νέα χρηματοδότηση προς αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό


Αίτημα για νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπέβαλλε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης , την Πέμπτη 24/12 με τον αριθ.πρωτ: 13725, προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Μουζακίου. Τη νέα χρηματοδότηση, αιτήθηκε με κωδικοποιημένες τις εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν και ανέρχονται στο ποσό των 1.040.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης, τόνισε: «Μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από το Δήμο μας, με τη συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών, προχωρήσαμε στην αποκατάσταση των ζημιών που έχριζαν άμεσης αντιμετώπισης. Επειδή όμως οι καταστροφές που προκλήθηκαν παραμένουν τεράστιες και η χρηματοδότηση που έως τώρα μας χορηγήθηκε, είναι πολύ σημαντική αλλά όχι αρκετή, επιβάλλεται και είναι επείγον να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις οι οποίες αφορούν στην: 1) Αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας 2) Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μουζακίου 3) Μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών 4) Αποκατάσταση ζημιών αρδευτικών γεωτρήσεων Δήμου Μουζακίου 5) Αποκατάσταση ζημιών αρδευτικού δικτύου ορεινών οικισμών Δήμου Μουζακίου και 6)Σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση ζημιών από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

Προηγούμενο άρθρο 29 Δεκεμβρίου: Νέο drive through test στο γήπεδο Σοφάδων και rapid tests στους κατοίκους του οικισμού Ρομά
Επόμενο άρθρο Σύναξις της Κυρίας Θεοτόκου στην Ιερά μας Μητρόπολη