Ειδήσεις

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αργιθέας


Χωρίς προβλήματα και με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες να έχουν ολοκληρωθεί, ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές κι εκπαιδευτικούς στο Δήμο Αργιθέας.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός με τις ευχές της Δημοτικής Αρχής για γόνιμο και δημιουργικό σχολικό έτος.

Στο Δήμο Αργιθέας λειτουργούν, τρία δημοτικά σχολεία (Ανθηρό, Αργύρι και Πετρωτό) και ένα νηπιαγωγείο, στο Ανθηρό.

Η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αποδεικνύει ότι η ύπαιθρος γηράσκει. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Δημοτική Ενότητα της Αν. Αργιθέας, δεν λειτουργεί καμία σχολική μονάδα εδώ και πολλά χρόνια. Ελπιδοφόρο είναι όμως ότι στο Ανθηρό επαναλειτουργεί το Νηπιαγωγείο με τρία νήπια.

«Καλή και δημιουργική χρονιά» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι η άρτια λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθόλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Στις σχολικές μονάδες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ενώ με μέριμνα της σχολικής επιτροπής όλα τα σχολεία έχουν συντηρηθεί και εξοπλιστεί με τα αναγκαία.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά την Πρωτοβάθμια για την συνεργασία που υπάρχει με στόχο την στήριξη και την ομαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου για την έναρξη του σχολικού έτους
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές