Ειδήσεις

Αγιασμός στο κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσας


Με μια πολύ όμορφη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κατηχητικό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 11:00 το πρωί, έγινε ο Αγιασμός για την νέα κατηχητική χρονιά.

Παιδιά και γονείς μετά τον Εκκλησιασμό τους και την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας μετέβησαν στον όμορφο και ζεστό χώρο του Κατηχητικού τους όπου πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα Κατηχητική χρονιά.

Ο Ιερείς  του Ναού, καλωσόρισαν με πολύ αγάπη, όλα τα παιδάκια και τους γονείς τους, και τους ευχήθηκαν μια καλή κατηχητική χρονιά!

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Σιαματάς μίλησε στα παιδιά για την σημασία του κατηχητικού, για την επιμόρφωση και την χριστιανική αγωγή που τους παρέχεται. Γι αυτό επεσήμανε στους γονείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας και προέτρεψε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα του κατηχητικού, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα ήθος και μια προσωπικότητα που θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή τους.

Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλα τα παιδάκια.

Το κατηχητικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καρδίτσα περιμένει τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου κάθε Κυριακή πρωί 11:00 – 12:00. τηλ. Ιερού Ναού: 24410-75944

Το Κατηχητικό Σχολείο είναι ένα μέσον της Εκκλησίας να πλουτίσει πνευματικά κάθε ψυχή που ασφυκτιά από την πνευματική φτώχεια του φθαρτού κόσμου όπου ζούμε, κάθε ψυχή που αναζητά κάτι το υψηλότερο.

Οι κατηχητικές συντροφιές δίνουν τη δυνατότητα στους νέους μας να οικειοποιηθούν τις αλήθειες του Ευαγγελίου, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτής της ζωής, να διώξουν το άγχος και την ανασφάλεια,

να γίνουν ισορροπημένες προσωπικότητες και να αποκτήσουν τα εφόδια για να προχωρήσουν στην ζωή με εντιμότητα και ετοιμότητα, χρήσιμοι πολίτες, καλοί οικογενειάρχες, τίμιοι και ειλικρινείς, πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.

 

Προηγούμενο άρθρο Αύριο Τετάρτη η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Σπηλαιωτίσσης
Επόμενο άρθρο 1ος Προκριματικός γύρος του 3ου Κυπέλλου Σύγχρονου Τάβλι