Ειδήσεις

Αθανάσιος Τυροδήμος: Παρενέργειες του Ε-65


Αναμφίβολα οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι αποτελούν εκ των σπουδαιότερων έργων υποδομής για την ανάπτυξη ενός τόπου. Ο Ε-65 που βρίσκεται στην τελική του φάση ανήκει σ αυτή την κατηγορία. Είναι αυτονόητο ότι συνιστά το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, που μας βγάζειαπ΄ την απομόνωση, αποτελώντας σπουδαίο εφαλτήριο ανάπτυξης για όλη την περιοχή. Είναι επίσης αυτονόητο ένα τόσο μεγάλο έργο θα διατάρασσε και θα άλλαζε σε σημαντικό βαθμό τη ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Λίγο πριν επομένως από την οριστική του παράδοση στην κυκλοφορία, θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποιες εκκρεμότητες για τις οποίες εάν δεν ληφθεί μέριμνα απ΄την κατασκευάστρια εταιρία, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους αγρότες της περιοχής.

  • Κατ΄αρχάς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι λοιπόν αναγκαίο αυτές να επιδιορθωθούν ώστε να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη και ομαλή κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων και μηχανημάτων για την διεξαγωγή των αγροτικών εργασιών.
  • Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον αγροτικό δρόμο Προάστιο-Μακρυχώρι, τον οποίο είχε ασφαλτοστρώσει ο πρώην Δήμος Σελλάνων. Σ αυτόν τον δρόμο μεταφέρθηκε αρχικά ο κύριος όγκος των υλικών για την κατασκευή του Ε-65, έχοντας ως συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή του οδοστρώματος και της πολύ δύσκολης πλέον κίνησης των αγροτικών μηχανημάτων πάνω σ αυτόν. Παρά τις ενοχλήσεις των τοπικών παραγόντων προς τους ιθύνοντες, η απάντησή τους είναι πως για την καταστροφή του δρόμου ευθύνεται η προηγούμενη εταιρεία που χρεοκόπησε. Αυτό βέβαια λίγο ενδιαφέρει, αφού η ουσία είναι πως καταστράφηκε ένας κεντρικός αγροτικός δρόμος για την κατασκευή του Ε-65 και η ευθύνη σίγουρα δεν ανήκει σ εμάς.
  • Ένα τελευταίο πρόβλημα έχει να κάνει με τα αποστραγγιστικά. Όταν ο Ε-65 κάλυψε το παλιό αποστραγγιστικό δίκτυο, ανοίχτηκαν τάφροι εκατέρωθεν του νέου αυτοκινητόδρομου, οι οποίες όμως είναι μικρής διατομής και δεν επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση των υδάτων με συνέπεια να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές αγροτικές περιοχές.

Να επισημάνουμε πως όλοι οι κάτοικοι αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του έργου έδειξαν κατανόηση και συνέδραμαν όπως μπορούσαν στη διευκόλυνση των εργασιών, ενώ οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρίας ήταν πάντα πρόθυμοι για συνεργασία μαζί τους αλλά και με τους τοπικούς φορείς, βοηθώντας συχνά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων ανέκυπταν. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει το ίδιο και για τα προαναφερθέντα.

Τυροδήμος Αθανάσιος

Πρόεδρος Τ.Κ. Προαστίου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων πληρωμής προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης