Ειδήσεις

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


Στις πολύ δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει ο τόπος μας, το Περιφερειακό Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσπαθεί, με τη συνδρομή της Κεντρικής Διοίκησης, να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν περισσότερο τους πληγέντες της θεομηνίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματός μας κ. Βασίλης Γκιζλής επικοινώνησε, μόλις κατέστη δυνατό, με τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων σε μια προσπάθεια καταγραφής των αναγκών. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας 22/9 οι εθελοντές μας συνδράμουν τον Δήμο Καρδίτσας στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μέσα στην πόλη της Καρδίτσας. Έγινε επικοινωνία του Προέδρου μας με την εταιρεία εμφιάλωσης νερού Θεώνη για την άμεση προμήθεια ποσότητας νερού στον Δήμο Αργιθέας, η οποία επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τα διέθεσε δωρεάν.

Επίσης η Διοίκηση του Τμήματος επικοινώνησε με όμορα περιφερειακά τμήματα του Ερυθρού Σταυρού για παροχή βοήθειας, βρίσκοντας άμεση θετική ανταπόκριση, ενώ συγκινητική είναι και η αυθόρμητη διάθεση για προσφορά βοήθειας και από Περιφερικά Τμήματα από όλη την Ελλάδα, βοήθεια που περιμένουμε να αρχίσει να συγκεντρώνεται τις επόμενες μέρες.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, που από τις πρώτες ώρες της καταστροφής βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τη Διοίκηση του Τμήματός μας, με άμεσες ενέργειες απέστειλε τη Δευτέρα στην περιοχή μας ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών για εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης. Ακολούθησε την Τετάρτη 24/9 η αποστολή από την Αθήνα ανθρωπιστικού υλικού (κλινοσκεπάσματα και εμφιαλωμένο νερό) που διανεμήθηκαν την ίδια μέρα από εθελοντές και προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού, παρουσία του Προέδρου του κ. Β. Γκιζλή, σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου, σε πλημμυροπαθείς των Δημοτικών διαμερισμάτων Μαγούλας, Μαγουλίτσας, Κρανιάς, Ριζοβουνίου και Αγναντερού, ενώ θα ακολουθήσει τις άμεσα και διανομή σε πληγέντες του Δήμου Καρδίτσας.

Επίσης, η Κεντρική Διοίκηση συγκεντρώνει εκ νέου στην Αθήνα ανθρωπιστικό υλικό για τη  διάθεσή του στην περιοχή μας. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Κεντρικής Αποθήκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες07:30 – 14:30) στη διεύθυνση Άστρους 111-113, Κολωνός. Για περισσότερες πληροφορίες, όποιοι διαμένουν στην Αθήνα μπορούν να καλέσουν στο 2105147300.

Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται και στα γραφεία του Τμήματος Καρδίτσας, στο αίθριο της Δημοτικής αγοράς, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:00 έως 14:00. Καλούμε όσους έχουν την δυνατότητα, να συνδράμουν τόσο στην δική μας προσπάθειά μας όσο και σε αυτή των αρχών ώστε οι πληγές που άφησε στον τόπο μας η τρομερή αυτή θεομηνία να επουλωθούν το συντομότερο δυνατόν. 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στις πληγείσες περιοχές του Μουζακίου