Ειδήσεις

Αντί επικήδειου στο μπάρμπα Χρήστο Μπλέτσα


      Απεβίωσε πριν λίγες μέρες ο μπάρμπα Χρήστος Μπλέτσας, παλαιός οργανοπαίχτης στο παραδοσιακό βιολί και μέλος του μουσικού συγκροτήματος «τα Μπλετσάκια», που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μουσική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ιδιαίτερα του χωριού της Οξυάς.

Αυτοδίδακτος οργανοπαίχτης ο ίδιος άφησε πίσω του ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο χώρο της παράδοσης ενώ ανεκτίμητη είναι η συμβολή του στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, ιδιαίτερα σ’ αυτές των τελευταίων χρόνων, που πρόβαλαν το χωριό της Οξυάς και την μουσική του παράδοση.

Οι τραγικές στιγμές που, δυστυχώς, ζει το χωριό μας τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε ολόκληρο το Δήμο αλλά και το νομό μας δεν επέτρεψαν στο διοικητικό μας συμβούλιο να τιμήσει όπως επιθυμούσε και όπως όφειλε το μπάρμπα Χρήστο στο τελευταίο του ταξίδι. Επιθυμούμε, λοιπόν, να εκφράσουμε μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές μας τόσο την ευγνωμοσύνη μας προς τον ίδιο όσο και τη συμπαράστασή μας προς την οικογένειά του για το πένθος της και να ζητήσουμε, ταυτόχρονα, την κατανόησή τους.

Μπάρμπα Χρήστο, θα σε ευγνωμονούμε πάντα και θα προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή σου.

 

Του ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας

Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσιασμένη από την προσφορά του Παραρτήματος Καρδίτσας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου
Επόμενο άρθρο Κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών και Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.