Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά ρέματα σε ρέματα των Δ. Καρδίτσας και Σοφάδων


Ένα νέο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση ρεμάτων και χειμάρρων στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων  στην  Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμοί ποταμών – Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

«Ακόμη ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο αναμένεται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων το προσεχές διάστημα. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της προστατεύει ζωές και περιουσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

 

Προηγούμενο άρθρο Προς αξιοποίηση η σπηλιά του Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από το πάρκο Λουμάκη