Ειδήσεις

Απάντηση της Αιρετής Περιφέρειας στον Περ. Σύμβουλο Στ. Αναστασόπουλο


«Το Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Δυστυχώς φαίνεται πως την σημασία του ρητού δεν την γνωρίζει ο συμπολίτης περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής» Στέλιος Αναστασόπουλος. Πριν από μερικές ημέρες ετοίμασε και έστειλε ένα δημοσίευμα στον τοπικό τύπο για την ασφαλτόστρωση ενός κομματιού δρόμου μήκους 70 μέτρων στην περιοχή της Αργιθέας, όταν ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της είχαν ενημερώσει δια του τύπου ότι το εν λόγω κομμάτι θα κατασκευαστεί μαζί με την εργολαβία της γέφυρας. Ο περιφερειακός σύμβουλος σε εκείνη τη φάση επέλεξε να αυτοπροβληθεί, μη περιοριζόμενος στα όσα ο ίδιος υποστήριζε, αλλά μεταφέροντας με τον τρόπο που ο ίδιος ήθελε και τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου. Δεν του απαντήσαμε γιατί θεωρήσαμε μεμονωμένο το ατόπημα του στο οποίο και δεν θελήσαμε να δώσουμε περαιτέρω συνέχεια. Όμως ο κ. Αναστασόπουλος προφανώς θεωρεί πως βρήκε το τρόπο να αυτοπροβάλεται και συνεχίζει  να τροφοδοτεί τον τοπικό τύπο
με δημοσιεύματα τα οποία μάλιστα παρουσιάζει υπό τη μορφή «ρεπορτάζ». Το χθεσινό δημοσίευμα είναι δείγμα γραφής αυτής της απολύτως λανθασμένης τακτικής που φαίνεται να έχει υιοθετήσει ο περιφερειακός σύμβουλος. Και πάλι με την μορφή «ρεπορτάζ» στο οποίο υποτίθεται πως καταγράφει την
απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού σε ερώτησή του για το δρόμο Μουζάκι –Λίμνης Πλαστήρα, διαστρεβλώνει βάναυσα την πραγματικότητα και πλειοδοτεί λαϊκίζοντας, σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν επιδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Επισημαίνουμε στον περιφερειακό σύμβουλο της μειοψηφίας τα παρακάτω: Ο οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνης Πλαστήρα είναι μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας και για αυτό η Περιφερειακή Αρχή εδώ και καιρό καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για την εξεύρεση τρόπου αναβάθμισης του. Στην κατεύθυνση αυτή ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έκανε όλες τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες για την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου. Αυτό ο Περιφερειάρχης το επισήμανε στην απάντηση που έδωσε στον περιφερειακό σύμβουλο στην σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο τελευταίος.
Ωστόσο ο περιφερειακός σύμβουλος είτε γιατί δεν κατάλαβε την απάντηση  είτε γιατί σκόπιμα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, γράφει στο δημοσίευμά του ότι ο Περιφερειάρχης μίλησε για μη επικαιροποιημένη μελέτη.
Σε ότι αφορά την ένταξη στο ΕΣΠΑ: Να είναι βέβαιος ο κ. Αναστασόπουλος πώς αν μπορούσε να ενταχθεί δεν θα χρειαζόταν η δική του ερώτηση. Η Αιρετή Περιφέρεια έχει αποδείξει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της Θεσσαλίας και των πολιτών της, τα συμφέροντα των οποίων θέλουμε να πιστεύουμε πως εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο.
Τους κανόνες για το ποια έργα εντάσσονται και ποια δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τους συμφώνησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις (μια εκ των οποίων μέχρι πριν λίγο καιρό στήριζε με ιδιαίτερο πάθος ο κ. Αναστασόπουλος) καθώς και οι κοινοτικές αρχές. Πληροφορούμε λοιπόν και δια του τύπου τον Περιφ. Σύμβουλο, αφού δεν του αρκεί η ενημέρωση του στο περιφερειακό συμβούλιο, πως ο Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμνης Πλαστήρα δεν θεωρείται διευρωπαϊκό δίκτυο και ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι συνδέεται  με κάποιο διευρωπαϊκό  οδικό δίκτυο.
Φυσικά η Αιρετή Περιφέρεια καθώς αναγνωρίζει τη σημασία του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βρει πιστώσεις για την κατασκευή του έργου, ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλουν και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες.
Τέλος επισημαίνουμε στον κ. Αναστασόπουλο πως κρούει ανοικτές θύρες όταν κάνει λόγο για έργα που ωφελούν την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, την ανάπτυξη κ.λπ. Επιγραμματικά θα του επισημάνουμε ότι γενικότερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα στην Περ. Ενότητα Καρδίτσας, το έργο που έχει γίνει από τη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα είναι τεράστιο.
Θυμίζουμε ορισμένα μόνο από  τα  έργα: Ολοκληρώθηκαν οι παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά στον ποταμό Μέγα, ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι του Περιφερειακού Δακτυλίου της πόλης της Καρδίτσας, κατασκευάστηκε ο δρόμος Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες, ολοκληρώθηκε ο κεντρικός και βόρειος κλάδος ύδρευσης, ολοκληρώθηκε ο δρόμος Γεφύρια – Φάρσαλα, εντάχθηκε και ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην Ελλάδα(ύδρευση Ανατολικής πλευράς Σμοκόβου), ολοκληρώθηκε ο δρόμος προς την Ιερά Μονή Σπηλιάς, παραδόθηκε η γέφυρα Προδρόμου, παραδώσαμε το 1ο  Λύκειο,  το 18ο Δημοτικό Καρδίτσας και το 1ο Δημοτικό Παλαμά , παραδόθηκε η ψυχιατρική και εκσυγχρονίστηκαν τα κέντρα Υγείας Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων ,ολοκληρώνεται το Διοικητήριο Καρδίτσας, ολοκληρώθηκαν τα παράλληλα έργα αναδασμού Καππά – Χάρμα, πραγματοποιήθηκε η ένταξη του δρόμου Δέλτα – Παλαμά ( που πράγματι συνδέεται με διευρωπαϊκό δίκτυο). Συνολικά υλοποιήσαμε 335 έργα και ενισχύσαμε 166 επιχειρήσεις με συνολικό ύψος κονδυλίων 405 εκ. ευρώ.
Κλείνοντας προτρέπουμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο στις ανακοινώσεις του στον τοπικό τύπο να μεταφέρει τις δικές του απόψεις και κρίσεις και όχι τις θέσεις του Περιφερειάρχη τις οποίες μάλιστα προηγουμένως είτε έχει διαστρεβλώσει είτε δεν έχει καταλάβει.
Κατά  τα άλλα του ευχόμαστε ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κορώνης
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας