Ειδήσεις

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Καρδίτσας


Σε έναν κλάδο όπως ο Τουρισμός, παρά τη συνεχή μεγέθυνση και τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων, η εργοδοτική ασυδοσία έχει επιφέρει απορρύθμιση, χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων και μισθολογική ανισότητα με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, ιδιαίτερα στη ζούγκλα του Επισιτισμού γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνεχίζεται ο κρατικός παρεμβατισμός στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο στων ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων και της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων μέσω ενώσεων προσώπων, αυτά τα αντιδημοκρατικά μορφώματα έρμαια των εργοδοτών, που συστήνονται χωρίς καμία εγγύηση δημοκρατικής εκλογής και λειτουργίας.

ΛΕΜΕ: ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις, στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Για τα λουκέτα, τις απλήρωτες αποδοχές, την εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσω των ενώσεων προσώπων και τη μη εφαρμογή και επέκταση των Κλαδικών Συμβάσεων.
  • Για την υπέρμετρη ευελιξία και αλλοίωση των κανόνων προστασίας της πλήρους απασχόλησης και τη διευκόλυνση με τη νέα νομοθεσία των ομαδικών απολύσεων.
  • Για την άνιση μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων με την εξαίρεσή τους από την εργατική νομοθεσία και την επιβολή υπακατώτατων αμοιβών κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  • Για την άμεση επαναλειτουργία του ΟΜΕΔ αλλά και την στοχοποίηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, που αποκατεστάθη με αποφάσεις των ανώτατων εθνικών Δικαστηρίων και μοναδικό εργαλείο συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες.
  • Για την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ που κατέληξε και κάτω από την σημερινή αξία των εισφορών αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.
  • Για την εξαίρεση του κλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό.
  • Για την αποκατάσταση της επιδότησης ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων στον κλάδο.
  • Για την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό
  • Για την προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση την ακρίβεια και την επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές.

Στην Ελλάδα της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της αποδυνάμωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η συνεχής ανάπτυξη του τουριστικού Τομέα και η αύξηση της κερδοφορίας πραγματοποείται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

 

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων!!!!

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΥΠΝΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Βαρλάγκας

Ο Γεν. Γραμματέας

Βάϊος Σακελλαρίου

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου
Επόμενο άρθρο Νέος χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην Καρδίτσα