Ειδήσεις

Ας εμπεδώσουμε και τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου Αργιθέας


Ο Δήμος Αργιθέας ενημερώνει για τα παρακάτω σε σχέση με τον κανονισμό καθαριότητας. Εξαιρέσεις και άλλες διατάξεις

7.1. Εξαίρεση από τον παρόντα κανονισμό Όπως προβλέπεται στην Κ.Υ.Α. 50910/2727/2003. Μέτρα και όροι για την διαχείριση στερεών αποβλήτων (ΦΕΚ Β 1909/2003)
ο Δήμος μπορεί να μη δέχεται στερεά απόβλητα, εξαιρουμένων των οικιακών, τα οποία λόγω της σύνθεσης, του είδους ή της ποιότητας και της ποσότητας τους ή επειδή παράγονται σε χώρους απρόσιτους και απομακρυσμένους, δεν καθιστούν με τις υπάρχουσες δυνατότητες εφικτή την πραγματοποίηση των εργασιών συλλογής και μεταφοράς τους.

7.2. Ο Δήμος δεν υποχρεούται:

7.2.1. Στην συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων – αποβλήτων του άρθρου 4 παρ. 3 και όσων χαρακτηρίζονται ως «τοξικά» ή «επικίνδυνα» ή διέπονται από ειδικές διατάξεις όπως ραδιενεργά απόβλητα, εκρηκτικές, εύφλεκτες και διαβρωτικές ουσίες, καταλύτες αυτοκινήτων, απόβλητα προερχόμενα από εξαγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση μεταλλευτικών πόρων, απόβλητα προερχόμενα από εκμετάλλευση λατομείων, γεωργικά ή κτηνοτροφικά απόβλητα ή υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, εντομοκτόνων κ.τ.λ.

7.2.2. Στην άρση και μεταφορά ογκωδών και βαρέων οχημάτων ή μηχανημάτων εργοστασίων και βιοτεχνιών, που εγκαταλείπονται σε ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους.

7.2.3. Στον καθαρισμό σταθμών που βρίσκονται σε στεγασμένους ή περιφραγμένους χώρους, οι οποίοι ανήκουν κατά κυριότητα, νομή ή κατοχή σε φορείς μέσων μαζικής μεταφοράς (Υπεραστικά Λεωφορεία κλπ).

7.2.4. Στον καθαρισμό αλσών, πάρκων, προαυλίων και πρασιών που ανήκουν σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

7.2.5. Στην απομάκρυνση των μπάζων και λοιπών οικοδομικών υλικών που προέρχονται από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες.

7.2.6. Επίσης ο Δήμος δεν υποχρεούται να αποκομίζει τα απορρίμματα που παράγουν ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις ή μισθώνουν χώρους, από φορείς οι οποίοι απαλλάσσονται της καταβολής ανταποδοτικών τελών. Ο Δήμος μπορεί, εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι οι φορείς αυτοί παρέχουν προς χρήση τα ακίνητα τους σε ιδιώτες, υπόχρεους καταβολής τελών, να βεβαιώνει τα ανταποδοτικά τέλη στους ενοικιαστές ή χρήστες του χώρου.

7.3 Καθαριότητα δημοσίων και δημοτικών χώρων που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

7.3.1. Η καθαριότητα των δημοσίων και δημοτικών χώρων, που χρησιμοποιούνται από διαφόρους φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ανήκει στους διοργανωτές, οι οποίοι οφείλουν να διατηρούν τους χώρους που διατίθενται καθαρούς κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και να τους αποδίδουν στην κοινή χρήση, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, στην κατάσταση που τους παρέλαβαν.

7.3.2. Ο Δήμος αναλαμβάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, μόνον κατόπιν συνεννοήσεως των διοργανωτών με την αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας και καταβολής του προβλεπόμενου τέλους όπως αυτό θα καθοριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, τα απορρίμματα, πρέπει να αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα μηχανικής αποκομιδής, ή οι υπεύθυνοι να τα συσκευάζουν κατάλληλα και να τα τοποθετούν σε σημεία που θα τους υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία

 

Προηγούμενο άρθρο Συνέδριο απόδημων Θεσσαλών: Η ιστορία της χώρας μας στην ιατρική
Επόμενο άρθρο Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου: αποΘΗΣΑΥΡίσματα 2018