Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Η κακοκαιρία ξαναχτύπησε στο Μουζάκι


Αγαπητοί Συμπολίτες, Ο αέρας, η βροχή και το χιόνι με την οποιαδήποτε ονομασία, αλλά με την ίδια καταστροφική μανία, δοκιμάζουν τις ψυχικές και οικονομικές αντοχές μας.

Μας πήρε και μας σήκωσε για τα καλά η επέλαση του κυκλώνα στο ανοχύρωτο, εγκαταλειμμένο και κομμένο στα δύο Μουζάκι,με τα πλατάνια και τους κάδους αναποδογυρισμένους στην Καμαρούλα και στην Απαλαίστρα και με την καθημερινή,θλιβερή και επικίνδυνη εικόνα των ερειπίων της Περιφερειακής Οδού και του Κέντρου Υγείας.

Η κατάσταση πλέον είναι τραγική, με την παλαιά γέφυρα και το μονοπάτι της ΔΕΗ να βυθίζονται καθημερινά, τα αναχώματα να σπάνε, ο παραποτάμιοςδρόμοςστα Βούρλα και στο Λιθάρι να πέφτει, οι τέντες στην Πυθαγόρα να είναι στον αέρα, οι σοβάδες στην Κονδύλη να πετάνε πάνω από τα αυτοκίνητα, οι πόρτες και οι τζαμαρίες στον κεντρικό δρόμο να θρυμματίζονται και η πρόσβαση προς Αργιθέα και τα ορεινά, στο 2οχλμ  της Ε.Ο Καρδίτσας-Άρτας είναι ένα βήμα πριν κοπεί εντελώς και γίνεται στο ένα ρεύμα.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για ενισχύσεις, για συμβάσεις και για αποκαταστάσεις ζημιών από τον Ιανό στον Πάμισο Ποταμό, μέσα στο Μουζάκι με χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Δυστυχώς και παρά τις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές, τις αγανακτισμένες φωνές, και τις προειδοποιήσεις των κατοίκων, οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν, δεν ανησύχησαν, δεν προνόησανμε ενδεδειγμένα έργα,να διασφαλίσουν όσα σημεία είχαν πληγεί.

«Η αντιπλημμυρική προστασία αργεί…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης

Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την απώλεια του ιατρού Ευστάθιου Μπαθρέλλου
Επόμενο άρθρο Ο Ερυθρός Σταυρός Καρδίτσας για την απώλεια του Ευστάθιου Μπαθρέλλου