Ειδήσεις

Για έκτη συνεχή χρονιά η αναβίωση της γουρνοχαράς στην Ιτέα


Πλήθος κόσμου βρέθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στην γραφική Ιτέα Καρδίτσας σήμερα γιορτάζοντας με τους κατοίκους της το έθιμο της “Γουρουνοχαράς” που διοργάνωσε και πάλι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας.
Πρωταγωνιστές και φέτος οι χοιρινές νοστιμιές, και το καλό δωρεάν κρασί, συνοδεία μουσικής.
Η γιορτή ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι, όπου στους επισκέπτες προσφέρθηκαν παραδοσιακές τσιγαρίδες, λουκάνικα και τηγανιά.

Πρόκειται για την έκτη χρονιά που αναβιώνεται το έθιμο αυτό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κρατάει τις ρίζες του από πολύ παλιά, τότε που η κάθε οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή έσφαζε τα ζώα για να κρατήσει το χοιρινό κρέας για όλο το χειμώνα.

Παρά το τσουχτερό κρύο, το παρών στη γιορτή έδωσαν όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης, ο δήμαρχος Μουζακίου και Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Παλαμά Αναστάσιος Γκαζούνης, οι αντιδήμαρχοι Παλαμά Φωτεινή Καραϊσκου και Αντώνης Λωρίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κοντοβάϊος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Βάϊος Μπακαβέλος, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας και η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή.

 

Από το iteablogspot.gr

Προηγούμενο άρθρο Πρόσληψη εποχιακού υπαλλήλου στο Δ. Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σπηλιάς