Ειδήσεις

Γιορτή Πίτας από τον Σύλλογο Γυναικών Ιτέας


Θεσμό αποτελεί για την Ιτέα Καρδίτσας η γιορτή της πίτας που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο κεφαλοχώρι του Δήμου Παλαμά. Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας σε πείσμα των δύσκολων καιρών κρατά σφιχτά τους δεσμούς αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας και διατηρεί την παράδοση χωρίς άλλες δυνάμεις στήριξης παρά μόνο τη δύναμη των μελών του, των συγχωριανών του και των φίλων του Συλλόγου.
Πίσω από τη πίτα υπάρχει μια μακρά σειρά γυναικών, ιστορίες αγάπης, ένα παραμύθι αιώνων.
Η πίτα έχει συνδεθεί με όλες τις εκφάνσεις του κύκλου της ζωής.
Η παράδοση διατηρείται ζωντανή και εξελίσσεται όταν συμβαδίζει με τη ζωή μας.
Η “ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ” στη Ιτέα Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου.
Την όμορφη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού πλαισίωσαν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
Το εφηβικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας χόρεψε πραγματοποιώντας μια εξαιρετική παράσταση αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα όλων, καθώς επίσης και το εξαιρετικό χορευτικό απο το Anhui της Κίνας όπου ένωσε μουσικά τους δύο πολιτισμούς σε μια μοναδική παράσταση, ενώ ο Ηλίας Μακρής (DJ) ανέλαβε την διασκέδαση του κοινού για το τέλος.
Την Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης, η βουλευτής του νομού Ασημίνα Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Λωρίδας και Ιάσωνας Τσιρώνης, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Αρης Τσίρας κ.α.
Το Δ. Σ. ευχαριστεί θερμά για την παρουσία τους στη χθεσινή τους εκδήλωση το εφηβικό τμήμα τουΠολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, την εταιρεία μουσικών και χορευτικών μελετών Νικόλαος Πλαστήρας, τον πολιτιστικό σύλλογο Σοφάδων “το Χοροπάτημα” και τους υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής Καρβούνη Γιάννη και Ταγκούλη Βάσω αντίστοιχα για την υπέροχη δουλειά τους!!!

 

ΠΗΓΗ : www.itea.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθρο Ο DANIEL MESHI στον Αστέρα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδρομή στον Αγιόκαμπο για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες