ΔΑΚΕ Καθηγητών: Ζήτω η δημοκρατία των αριστερών ματ

10 Σεπτεμβρίου 2018

Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 οι εργαζόμενοι (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που επιβάλλει τη λιτότητα και τις περικοπές. Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε από μακεδονικές οργανώσεις συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες παραχωρήσεις της κυβέρνησης στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τη λαϊκή αγανάκτηση έπνιξε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με την ασύστολη χρήση δακρυγόνων. Ιδιαίτερο μένος έδειξαν οι ένστολοι πραιτοριανοί της κυβέρνησης σε βάρος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την απαράδεκτη συνθήκη των Πρεσπών. Χτυπήθηκαν αλύπητα ηλικιωμένοι, γυναίκες και μικρά παιδιά. Η πρωτοφανής αυτή αστυνομική βία, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά και αναίτια,  δείχνει σαφέστατα την αντιδημοκρατική νοοτροπία της νέας ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας» του Πολίτη.

Εξήμιση χιλιάδες αστυνομικοί και 28 διμοιρίες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας ανέλαβαν να εκτελέσουν οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν το θράσος, να έχουν διαφορετική αντίληψη από αυτήν της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της καταστολής αποδεικνύεται ανακόλουθη. Τους υπενθυμίζουμε τα όσα έλεγαν  ως αντιπολίτευση για πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά αστυνομικής βίας και τους καλούμε να αντιληφθούν τον κατήφορό στον οποίον έχουν περιέλθει.

Η φωνή των δημοκρατικών πολιτών δεν πρόκειται να φιμωθεί ούτε με τα γκλοπ, ούτε με τα δακρυγόνα, ούτε με την αστυνομική καταστολή εν γένει. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας» του πολίτη είναι υπόλογη  για τη δημοκρατική αυτή εκτροπή.  Ένα είναι βέβαιο ότι ο λαός θα απαντήσει όπως πρέπει.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC