Ειδήσεις

Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες στην πόλη και στα χωριά εν όψει εορτών


Από την θεομηνία του «ΙΑΝΟΥ» μέχρι και σήμερα οι δομές της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ειδικών πληθυσμιακών – κοινωνικών ομάδων και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας έχουν προσφέρει σε πληγέντες και απόρους του Δήμου μας πάνω από 25.000 πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης. Η προσφορά των απλών πολιτών και συλλόγων από όλη τη χώρα ήταν ανεκτίμητη. Επίσης, μεγάλη ήταν και η προσφορά από ιδιώτες χορηγούς σε είδη πρώτης ανάγκης.  Στο πλευρό της αντιδημαρχίας στάθηκαν και πάρα πολλοί συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα. Οι διανομές, τόσο των προσφορών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και του ΤΕΒΑ, έγιναν τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα υγείας για τον κορωνοϊό, από τους εθελοντές μας, που στάθηκαν και στέκονται ακούραστα δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών τους. Η αντιδημαρχία στήριξε όλες τις ευπαθείς ομάδες, ενώ προσέφερε ποσότητες πρώτων υλών και είδη πρώτης ανάγκης στο «Σπίτι της Αγάπης» για τα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.

Η δράση της αντιδημαρχίας ενόψει εορτών

Για τις γιορτές ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι: Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για να παραλάβουν τα προϊόντα τους από το αίθριο της Αγοράς στο κέντρο της πόλης. Μόνο αφού ενημερωθούν τηλεφωνικά θα προσέρχονται για να μην υπάρχει συνωστισμός. Οι Πρόεδροι των 33 χωριών και κοινοτήτων του Δήμου μας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θα προσέρχονται στο πρώην στρατόπεδο Λουμάκη, όπου και θα παραλαμβάνουν τα είδη πρώτης ανάγκης για τους απόρους των Κοινοτήτων τους. Για τους συμπολίτες μας ειδικές ανάγκες, θα γίνεται διανομή κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Καρδίτσας.

Για τους πληγέντες από τη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ», σύμφωνα με την κατάσταση της Πρόνοιας, θα τους επισκέπτονται πόρτα – πόρτα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» για να τους δώσουν είδη πρώτης ανάγκης. Η αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα και η εθελοντική της ομάδα δηλώνουν σχετικά: “Συνεχίζουμε δυναμικά δίπλα στον δημότη μας. Και στις γιορτές θα είμαστε παρόντες και θα στηρίξουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Ευχόμαστε Καλές γιορτές με αγάπη και υγεία! Αυτές τις Άγιες μέρες η σκέψη μας πρέπει να είναι στον συνάνθρωπό μας”.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις για την αντιμετώπιση του covid-19 στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στη ΔΕ Παμίσου
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Φεστιβάλ Πάου – Η Φωνή της Ελλάδας