Διαπλοκή με νόμο και τάξη – Της Παναγιώτας Βράντζα

22 Νοεμβρίου 2019

Όταν ο ιδιοκτήτης του μοναδικού πρακτορείου διανομής τύπου, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ιδιοκτήτης 7 εντύπων, 2 ραδιοφωνικών σταθμών και ενός (προς ώρας) τηλεοπτικού σταθμού, ενοχλείται από τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού, κανένα πρόβλημα. Αλλάζουμε την επιτροπή ανταγωνισμού. Για να τον εξευμενίσουμε και να συνεχίσουμε να έχουμε τη στήριξή του, επιδοτούμε και «όλα» τα πρακτορεία διανομής τύπου, δηλαδή το φίλο επιχειρηματία και χορηγό μας.

Για να μην παραπονεθούν όμως οι υπόλοιποι φίλοι επιχειρηματίες που διαθέτουν μέσα ενημέρωσης, φέρνουμε μια τροπολογία στη βουλή για επιχορήγησηΜΜΕ, ακόμη και αν οφείλουνδεδουλευμένα σε εργαζόμενους.

Επειδή όμως έχουμε και άλλους φίλους με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, που όμως «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» ότι το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία, ρυθμίζουμε νομοθετικά την επιστροφή 1,2 δις.σε πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου»χρήματος. Άλλωστε το χρήμα είναι χρήμα, ανεξαρτήτου χρώματος.

Φυσικά και οι τραπεζίτες είναι φίλοι μας.Για αυτό φροντίζουμε να έχουν ασυλία, ώστε να μην κινδυνεύουν όταν δίνουν (έδωσαν) «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα, ή εκδοτικούς οργανισμούς με εγγυήσεις αέρα κοπανιστό. Βεβαίως μπορεί να είναι αδίκημα απιστίαςκαι να διωχθεί ποινικά, αρκεί οι τραπεζίτες νακαταγγείλουν τον εαυτότους!

Το κράτος το θέλουμε «επιτελικό», δεν μπορεί να ασχολείται μεζητήματα όπως η είσπραξη οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία.Έτσι, πωλούμε τα χρέη των πολιτών προς το κράτος στους ειδικούς.Δηλαδή, τα διεθνώς αναγνωρισμένα κερδοσκοπικά funds (και αυτοί φίλοι μας).

Με το ίδιο σκεπτικό, του «επιτελικού» κράτους, παραχωρούμε αρχαιολογικούς χώρους επ’αόριστονσε φίλους μας επενδυτές όπως η lamdadevelopment και μάλισταμε πράξηνομοθετικούπεριεχομένου!

Οι φίλοι μας είναι πολλοί και θα μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε χρονοβόρες και δαπανηρές υπηρεσίες όπως οι έλεγχοι ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Επίσης θα μας απαλλάξουν από άχρηστες επιχειρήσεις όπως τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ.

Όλα αυτά όμως ωχριούν μπροστά στο αίσθημα ασφάλειας το οποίο έχει εμπεδωθεί ήδη, στη συνείδηση του μέσου πολίτη.Αρκεί να μην διασκεδάζει στο γκάζι, να μην κάνει γιόγκα σε πάρκα, να μην βλέπει ακατάλληλεςταινίες και φυσικά να μην περπατά στα Εξάρχεια χωρίς την άδεια της αστυνομίας.

 

Της Παναγιώτας Βράντζα, Κτηνίατρος, Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829