Ειδήσεις

Διεξαγωγή Άσκησης Ετοιμότητας ΕΔΑΘΕΣΣ Α.Ε.


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας που οργανώθηκε από την ΕΔΑΘΕΣΣ Α.Ε. σήμερα 3/7/17 στην πόλη της Λάρισας. Στόχος της άσκησης που διεξήχθη, ήταν η δοκιμασία  και ο έλεγχος πληρότητας των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων και της απαιτούμενης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων διευθύνσεων, η αναγνώριση κενών και επικαλύψεων στους ρόλους και τις αρμοδιότητες, η βελτίωση του συντονισμού της επικοινωνίας και της διαχείρισης της πληροφορίας μεταξύ των εμπλεκομένων δομών της ΕΔΑΘΕΣΣ, των Αρχών και αρμοδίων φορέων στη Θεσσαλία.

Η έναρξη της άσκησης πραγματοποιήθηκε στις 07:15 π.μ.. όταν σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση έντασης 6,1 R, συνεπεία της οποίας προκλήθηκε ρήξη αγωγού φυσικού αερίου. Ακολούθησε έλεγχος καταλληλότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΕΔΑΘΕΣΣ από αρμόδιο κλιμάκιο, κλήθηκε η ομάδα Διαχείρισης Γενικής Κρίσης από τον Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα, τέθηκε σε επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού και λόγω πτώσης των τηλεφωνικών γραμμών ενεργοποιήθηκε ο εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας (μέσω του συστήματος TETRA) για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε συντονισμός με τις συναρμόδιες υπηρεσίες: την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  την Αστυνομική Διεύθυνση και τους διαχειριστές δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΛ, ΟΤΕ). Υπήρξε συνεχής ενημέρωση των μετόχων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του αρμοδίου υπουργείου. Ζητήθηκε η συνδρομή του ΔΕΣΦΑ και της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Όλοι οι χρήστες διανομής του δικτύου της Θεσσαλίας ενημερώθηκαν αναφορικά με την παροχή φυσικού αερίου.

Το προσωπικό της ΕΔΑΘΕΣΣ κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την εκδήλωση του συμβάντος, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επεμβάσεις στο σύστημα διανομής φυσικού αερίου. Στο συμβάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οδηγίες, ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες προληπτικές ενέργειες και έλεγχοι του συστήματος διανομής φυσικού αερίου. Ειδικότερα αντιμετωπίστηκε η κατάσταση στα 4 σημεία της πόλης όπως προέβλεπε το σενάριο: Γέφυρα Πηνειού – Κολυμβητήριο, ΒΙΠΕ Λάρισας, Βιοκαρπέτ, ΙΑΣΩ. Η λειτουργία του ΙΑΣΩ διασφαλίστηκε με την παροχή συμπιεσμένου φυσικού αερίου, που μετέφερε στο συγκεκριμένο σημείο ειδικό όχημα της εταιρίας CNG THESSALY.

Στην άσκηση ετοιμότητας συμμετείχαν το προσωπικό της ΕΔΑΘΕΣΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και η ανάδοχος εργοληπτική εταιρία.

 

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε αναμονή παράδοσης παραμένει ο Ε65
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ: Να συσταθεί άμεσα Ταμείο Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις