Ειδήσεις

Δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει να στηρίζει  δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά εντός του οικισμού “Μαύρικα” του Δήμου Καρδίτσας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων.

Ειδικότερα την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για όλους” που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO με υπεύθυνη την κα Σωτηροπούλου Ελένη, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας (τμήμα επισκεπτριών υγείας/τμήμα λοιμώξεων) , την Α΄ Παν. Κλινική του Π.Ν. Παίδων “Αγία Σοφία”, την Παιδιατρική Κλινική “ΜΗΤΕΡΑ” και το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας.

Συνολικά εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 101 παιδιά εντός της δομής του Παραρτήματος Ρομά στον οικισμό “Μαύρικα” ενώ την επιστημονική εποπτεία είχε η παιδίατρος κα Βασιλείου Ελευθερία.

Τα παιδιά έλαβαν τα εξής εμβόλια:

  • Ιλαράς – Παρωτίτιδας – Ερυθράς
  • Ηπατίτιδας Β’
  • Διεφθερίτιδας – Τετάνου – Κοκκύτη – Πολιομυελίτιδας,

Αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β’

  • Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου

Την Παρέμβαση στήριξε καθ’ όλη τη διάρκειά της, ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις του υποψ. Βουλευτή Γιώργου Κωτσού
Επόμενο άρθρο Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα