Ειδήσεις

Δυναμική πορεία του ΜΠΣ Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο


Συνεχίζεται για 3η συνεχή χρονιά το μοναδικό και καινοτόμο στην Ελλάδα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ)με τίτλο: «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» (ΠΚΜ-ΠΡΟΞΥ) του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18 είναι μέχρι 31/8/2017.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως αποστολή τη δημιουργία εξειδικευμένων και ικανών στελεχών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, επιχειρηματιών αλλά και ερευνητών του κλάδου, παρέχοντας γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν δυναμικά στην ανάδειξή τους στο σύγχρονο απαιτητικό επαγγελματικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον.

Δεκτοί στο πρόγραμμα γίνονται μετά από αξιολόγηση: Πτυχιούχοι ΑΕΙ, απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ή συναφούς ειδικότητας, διπλωματούχοι Πολυτεχνικών Σχολών, Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών, Οικονομικών, Διοίκησης, Μάρκετινγκ, πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) με σχετική συνάφεια στο αντικείμενο του ΜΠΣ, καθώς και πτυχιούχοι ΑΕΙ της αλλοδαπής, συναφούς ειδικότητας, αφού προσκομίσουνισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2017το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρακολούθησαν 46 μεταπτυχιακοί φοιτητές, και υλοποιήθηκε με σημαντική επιτυχία. Στον σύντομο απολογισμό του προγράμματος, τα πλέον θετικά στοιχεία του ήταν:

 • Πολύ υψηλός βαθμός αξιολόγησης των μαθημάτων και των διδασκόντων του προγράμματος από τους ίδιους τους φοιτητές. Όλοι οι διδάσκοντεςhttp://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?page_id=95είναι επιστήμονες υψηλού επιπέδου και διαθέτουν επαγγελματισμό, όρεξη και πάθος για την μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών τους.
 • Πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ διδασκόντων και φοιτητών.
 • Πραγματοποίηση μαθημάτων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Καρδίτσα, τις ημέρες Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, για διευκόλυνση των εργαζομένων φοιτητών και όσων διαμένουν μακριά από την έδρα του Τμήματος.
 • Προσφορά υποτροφιών σε φοιτητές με τις υψηλότερες επιδόσεις (αριστεία). Για το νέο Α.Ε. 2017-18 θα δοθούν τρείς (3) υποτροφίες, δύο (2) των 1400 € για το 1ο και το 2ο εξάμηνο και μία (1) αξίας 2.800 € από την ΑΚΡΙΤΑΣ  Α.Ε.  για  τον  εορτασμό των 40 ετών επιτυχούς λειτουργίας της.
 • Εξεύρεση εργασίας. Ήδη έξι (6) μεταπτυχιακοί φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους είχαν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
 • Απόφοιτοι του μεταπτυχιακού συνεχίζουν για την πραγματοποίηση διδακτορικών σπουδών, και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά με τη δυνατότητα που δίνει ο νέος νόμος 4485/2017 (άρθρο 30, παρ. 4) για την οργάνωση διδακτορικών σπουδών από Τμήματα των Τ.Ε.Ι.
 • Ανάπτυξη επιτυχημένων επαγγελματικών συνεργασιών μεταξύ των φοιτητών.
 • Αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου (11 συνολικά) έχουν ήδη βελτιώσει τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, ενώ σημαντικός αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει δική του επιχείρηση.
 • Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Εξωτερικόκαι στην Ελλάδα, αλλά και διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, ομιλιών και δράσεων – http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?page_id=97
 • Υλοποίηση διπλωματικών ερευνητικών εργασιών υψηλού επιπέδου.
 • Εφαρμογή Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας.
 • Πολύ θετικές εντυπώσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών. Ενδεικτικά σχόλια φοιτητών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΜΠΣ http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?page_id=1370
 • Οι πρώτοι 14 διπλωματούχοι του μεταπτυχιακού ΠΚΜ-ΠΡΟΞΥ ορκίστηκαν στις 28/7/2017 σε μια όμορφη εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=9QCP3s1VBW8

 

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται σε πλήρη ή μερική φοίτηση(3 και 5 εξάμηνα αντίστοιχα) και οι φοιτητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν 36 πιστωτικές μονάδες/credits ή 90 ECTS που αντιστοιχούν σε 7 κύρια μαθήματα, 3 μαθήματα επιλογής και τη διπλωματική εργασία.

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2.800 € και καταβάλλονται σε δύο δόσεις των 1.400 €, στην αρχή των δύο  πρώτων  εξαμήνων  φοίτησης.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνειστις αρχές Οκτωβρίου 2017 και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.

Τα μαθήματα ανά εξάμηνο και το αναλυτικό περιεχόμενό τους είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΜΠΣhttp://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?page_id=93

Παρά τα πολύ θετικά στοιχεία της λειτουργίας του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια για βελτιώσεις ώστε να υπάρξει ακόμη θετικότερο αποτέλεσμα για όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό:Τηλέφωνα: 24410-64730, 693-7384777 –E-mail: msc.wfdt@teithessaly.gr – Ιστοσελίδα: http://msc.wfdt.kard.teilar.gr

 

 

Ο Δ/ντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

 

 

Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κατανομή χρημάτων στο Δ. Καρδίτσας για σίτιση μαθητών