Ειδήσεις

ΕΒΕ Καρδίτσας: Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) εφαρμόζει από 11-1-2021 πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση.

Σκοπός του προγράμματος είναι να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων και σχεδίων με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.


Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα τηλ. 2103893282, e-mail: rebpetrop@gge.gr).

Προηγούμενο άρθρο ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.: Πρακτικές και επιλογές, κατάλοιπα του παρελθόντος, χωρίς δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία - Του Γιώργου Καραβίδα
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Νέα δωρεάν rapid tests σε Λουτροπηγή και οικισμό Ρομά