Ειδήσεις

Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Focus


Ως ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Εργαστήριο εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας στους τομείς της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου FOCUS συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος,

Ο κ. Νούσιος αφού τόνισε τη σπουδαιότητα της κινητοποίησης των πολιτών προς το ευρωπαϊκό όραμα και της ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε δράσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι κοινωνικές επιχειρήσεις όσο κι η κοινωνική οικονομία, παρά το γεγονός ότι για την Ευρώπη και την Αμερική αποτελούν επιτυχημένες πρακτικές εδώ και πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση, ερωτηματικά κι απορίες σε πολλούς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας αποτελεί μία πραγματικότητα με εκπληκτικές διαστάσεις. Τα πεδία δραστηριότητας που αναπτύσσονται, αφορούν κυρίως τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία, την κοινωνική φροντίδα, το περιβάλλον, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη φιλανθρωπία, τη διεθνή ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια. Ιδιαίτερα, η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική φροντίδα, αποτελούν τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδίως τα χρόνια της κρίσης, όπου όλοι αναζητούν τη διέξοδο από αυτή, έχει ενεργό ρόλο όχι μόνο στη στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών μέσω των δράσεων που διαχειρίζεται, αλλά και με την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσω των οποίων έχει την δυνατότητα να μελετήσει καλές πρακτικές και πολιτικές από την Ε.Ε., ώστε μετά να μεταλαμπαδεύσει την γνώση αυτή στους τοπικούς φορείς».

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε ανάλυση -παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και κυρίως των προγραμμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική οικονομία, την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Τέλος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στέκεται πάντοτε αρωγός, όχι μόνο στην στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών μέσω των Κοινοτικών Ταμείων, αλλά και με τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσω των οποίων προσδίδεται προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Teachers4Europe
Επόμενο άρθρο 4 προσλήψεις εποχιακά εργαζομένων στο Δήμο Μουζακίου