Ειδήσεις

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ελληνόπυργο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 30 Απριλίου στον Ελληνόπυργο με την αποκάλυψη δύο τιμητικών επιγραφών, παρουσία του πρώην προέδρου της Βουλής κ Δημήτρη Σιούφα, του Αντιπεριφερειάρχη κ Βασίλη Τσιάκου, του Δημάρχου Μουζακίου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ Γιώργου Κωτσού, του χωριανού μας ιερέα πατρός Αντωνίου Ανδρέου, των οικογενειών των παιδιών του Σωτηρίου Κ. Στάθη, Δημητρίου, Κωνσταντίνου, Σοφίας και Ειρήνης. Επίσης παρέστησαν ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ Θωμάς Καρανάσιος, απόστρατοι στρατηγοί του χωριού μας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσιούμας Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Τσιούφη Ευαγγελή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τόλια Σοφία, Φροξυλιάς Βάιος, Στάθης Θεοφάνης, Τσιρογιάννη Φανή, Παναγόπουλος Γεώργιος, Μπαλατσός Αθανάσιος, Ντούρβα Παρασκευή, η Αναστασίου Βασιλική και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Ελληνοπύργου Ιωάννης Βλάχος. Κατά την τελετή αποκαλύφθηκε η επιγραφή του κοινοτικού καταστήματος στη μνήμη του Στρατηγού Στέφανου Δ. Καρατώλου και η επιγραφή του πολιτιστικού κέντρου Ελληνοπύργου στη μνήμη του δασκάλου Σωτηρίου Κ. Στάθη.

Η εκδήλωση άρχισε στη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των τιμώμενων και στη συνέχεια όλοι οι κάτοικοι μετέβησαν στο κοινοτικό κατάστημα όπου ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μηνίτσιος απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για την τιμή να παραβρεθούν στην εκδήλωση και την οικογένεια του Δημητρίου Στάθη και των αδελφών αυτού για τη βοήθεια την οποία προσέφεραν για να γίνει η εκδήλωση. Στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη της επιγραφής από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Ελληνοπύργου κ. Ιωάννη Βλάχο. Ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Μουζακίου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό. Για το βίο και το έργο του αειμνήστου στρατηγού Στέφανου Καρατώλου αναφέρθηκε ο στρατηγός εα Βασίλειος Αλ. Ζάχος ενώ το μέρος αυτό της εκδήλωσης έκλεισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ Δημήτρης Σιούφας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο γιατί ο Ελληνόπυργος αποκαλείται «το χωριό των στρατηγών».

Στη συνέχεια όλοι οι καλεσμένοι και οι κάτοικοι του χωριού μετέβησαν στο οίκημα του πολιτιστικού κέντρου (πρώην Δημοτικό Σχολείο) όπου την αποκάλυψη της τιμητικής επιγραφής έκανε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητος κ Ιωάννης Βλάχος και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός απηύθυνε χαιρετισμό. Η κόρη του δασκάλου Σοφία (Φούλα) Στάθη – Μπίρου μίλησε για το έργο του πατέρα και δασκάλου της, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ Δημήτρης Σιούφας ο οποίος και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του δασκάλου μας στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με παράθεση δεξίωσης (catering) στην πλατεία του χωριού σε όλους τους καλεσμένους και τους κατοίκους του χωριού.

 

Προηγούμενο άρθρο 5η Μαΐου, εορτή της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της ελληνικής Χωροφυλακής
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε την πρωτομαγιά με την πρωταπριλιά