Ειδήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση


Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με των Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του  1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, πραγματοποίησε την Δευτέρα 07/11/2016 ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την Πολυγλωσσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ημέρα των γλωσσών γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Γερμανικών κ. Noack Kerstin-Helga, Αγγλικών Μπάρδας Απόστολος και Μουσικής Τσερώνη Δήμητρα και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (που τιμάται από τα Σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε φθινόπωρο) δημιούργησαν κολάζ τα οποία στολίζουν τους τοίχους του σχολείου τους.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχαν  ως σκοπό να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσαν την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους  και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Για το θέμα της γνώσης ξένων γλωσσών, της πολυγλωσσίας και τη σημασία της, έγιναν ειδικές παρουσιάσεις καθώς και διαδραστικά παιχνίδια – quiz  σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών.

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με  την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2017 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας

Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.

Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα

Τηλ. 2441042363

e-mail: europedirect@anka.gr

www.europedirectkarditsa.gr

 

 ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

                                                                                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση – ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου στον Πρόδρομο
Επόμενο άρθρο Ανανεωμένο το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων