Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών. Συνελήφθη ως δράστης ένας 59χρονος ημεδαπός, στις 24-09-2016 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακιου και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Ειδικότερα, ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, απέσπασε από δύο ημεδαπούς, 37χρονη και 42χρονο, τμηματικά κατά τον τρέχοντα μήνα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη μετανάστευσή τους και την πρόσληψή τους για εργασία στο κατάστημά του.

Χθες το πρωί, ο δράστης κατελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, τα οποία απαίτησε εκ νέου από τους προαναφερόμενους παθόντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα.

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα των Γ’ και Δ’ Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής, και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Προηγούμενο άρθρο Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται στην Καρδιτσομαγούλα
Επόμενο άρθρο Επαρκές και ποιοτικό νερό στην Τ.Κ. Φύλλου