Ειδήσεις

Επίσκεψη μαθητών στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.


Την Τρίτη το πρωί (24/04/18), οι μαθητές της Στ’ τάξης «τμήμα 1» του  3ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους Κ. Κρομμύδα χρήστο, επισκέφθηκαν το χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν, από τους υπεύθυνους του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας και, μέσα από τα σχετικά εκθέματα, να κατανοήσουν τα στάδια εξέλιξής της από την εποχή της πρώτης φωτογραφίας έως τη σημερινή ψηφιακή φωτογραφία. Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για διάφορα επιμέρους τεχνικά θέματα που αφορούν τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν, προβολή – παρουσίαση φωτογραφιών με       θέμα το ποδήλατο, ειδικότερα  για την ιστορία του ποδηλάτου στην Καρδίτσα και το ποδήλατο στην καθημερινή ζωή στη σύγχρονη Καρδίτσα. Εκτός των άλλων, η προβολή περιλάμβανε και πολλές φωτογραφίες με τα πολλά και ποικίλα είδη ποδηλάτων, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα.

Το ΦωτοΚινηματογραφικό Μουσείο της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., βρίσκεται στην οδό   Πλαστήρα, στη Δημοτική Αγορά (κατάστημα Ι 28,) και είναι ανοιχτό για τους φίλους της φωτογραφίας (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 13.00 π.μ.).

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκαν 11 κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων