Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε βιοτεχνία παγωτών & γλυκών


Τη βιοτεχνία παγωτών και γλυκών “ΜΗΝΙΑΣ” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η εταιρεία ΜΗΝΙΑΣ ξεκίνησε αρχικά σαν εργαστήριο ζαχαροπλαστικής το 1973 στην περιοχή Μπλατσούκα απο τον κ. Βασ. Μήνια σαν προσωπική (ατομική) επιχείρηση με την επωνυμία “ΜΗΝΙΑΣ”.

Από το 1984 απέκτησε δικές τις εγκαταστάσεις στο 3ο χλμ. Καρδίτσας- Τρικάλων, όπου μέχρι σήμερα παράγει αγνά παραδοσιακά παγωτά και γλυκά με αγνά υλικά,τέχνη και πολύ μεράκι. Τα παγωτά παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα, φρέσκα αυγά και κρέμα γάλακτος, ξηρούς καρπούς, φρούτα και σοκολάτα υγείας.

Πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση που μεταβιβάστηκε από γενιά σε γενιά για να αναλάβει σήμερα τα ηνία της ο Βασίλης Τσιγάρας, εγγονός του ιδρυτή. Είναι η τρίτη γενιά ζαχαροπλαστών.

Η εταιρεία ΜΗΝΙΑΣ λειτουργεί σαν βιοτεχνία παγωτού και γλυκών με αρκετά σημεία πώλησης ξεκινώντας από την Καρδίτσα, τα περίχωρα της Καρδίτσας, στα παράλια Λάρισας, Κατερίνης, Βόλου, Πήλιο, Δομοκό κ.τ.λ.

Στην βιοτεχνία υπάρχει και πρατήριο λιανικής πώλησης για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπεύθυνους της επιχείρησης για την πορεία της και υπογράμμισε οτι η  Δημοτική Αρχή επιδιώκει να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα και μικρότερα σημεία πώλησης και την καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Προηγούμενο άρθρο Απογραφή αιγοπροβάτων για το έτος 2016
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας