Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε μονάδα παραγωγής παραδοσιακού λουκάνικου


Τις εγκαταστάσεις της  μονάδας τεμαχισμού νωπού κρέατος και παραγωγής παραδοσιακού χωριάτικου λουκάνικου  “Χρήστος Απ. Πρίτσας” επισκέφθηκε ο  Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο  Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο, και τον χωρικό Αντιδήμαρχο για τη Δ.Ε. Κάμπου κ. Δημ. Αραμπατζή

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας

Η οικογένεια Πρίτσα ασχολείται εδώ και τέσσερις γενιές με την παρασκευή παραδοσιακού χωριάτικου λουκάνικου , συνεχίζοντας μια παράδοση η οποία κρατάει πάνω από 100 χρόνια. Το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο  Πρίτσας  φτιάχνεται πάντα με τον πατροπαράδοτο τρόπο, χρησιμοποιώντας φρέσκα ελληνικά  κρέατα, πράσο και εκλεκτά μπαχαρικά τα οποία προμηθεύεται  από επιλεγμένους και σταθερούς συνεργάτες. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 3ο χλμ. Καρδίτσας – Αθηνών .Η επιχείρηση διαθέτει  τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζει σύστημα ασφαλείας τροφίμων κατά ISO 22000 : 2005.

Η ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με το σταθερό όραμα της επιχείρησης, έδωσαν τη δυνατότητα να συνεργαστεί με μεγάλες αλυσίδες τροφίμων , δημιουργώντας επώνυμα προϊόντα.

Ειδικότερα η μονάδα  παράγει και διαθέτει τα κάτωθι προϊόντα σε φυσικό χοιρινό και πρόβειο έντερο :

-Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο με πράσο

-Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο πικάντικο με πράσο και καυτερή πιπεριά

-Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο με πράσο καπνιστό με ξύλο οξιάς

-Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο ψιλό με πράσο σε πρόβειο έντερο

-Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και κρασί π.ο.π Μεσενικόλα

-Χωριάτικο λουκάνικο με κρόκο κοζάνης και λιαστή ντομάτα

-Χωριατικο λουκάνικο με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα

– Χωριάτικο λουκάνικο βόειο

-Χωριάτικο λουκάνικο με πιπεριά φλωρίνης

Ο κ. Αλεξάκος συνεχάρη τον κ. Πρίτσα για την λειτουργία της σύγχρονης μονάδας, ενώ τον ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ενίσχυση της παρουσίας των τοπικών προϊόντων στα ράφια των μεγάλων σουπερ μαρκετ.

 

                  

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής Πεζοδρομίων και Αποχέτευσης στη Μαγούλα
Επόμενο άρθρο Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Μητρόπολη