Ειδήσεις

Επισκέψεις της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Βυζαντινό και Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/12/2017 υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ.Κύρκου στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας.

Πρώτος σταθμός αποτέλεσε το μουσείο Βυζαντινής ιστορίας όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους με μοναδικά εκθέματα που δίνουν σημαντικές πληροφορίες για το βυζαντινό παρελθόν της πόλης. Τα ψηφιδωτά, οι πολύχρωμες τοιχογραφίες, οι βυζαντινές εικόνες, η θρησκευτική αρχιτεκτονική, τα σπάνια βιβλία και συγκράματα, οι κώδικες καθώς και τμήματα παλαιών χριστιανικών ναών και τάφων αποτέλεσαν μοναδική εμπειρία ιστορικής γνώσης για τους μαθητές.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο της πόλης. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τους χώρους και γνώρισαν την ιστορία της Ελλάδας. Οι συλλογές του μουσείου παρουσιάζουν τη συνεχή πορεία του Ελληνισμού στον 19ο και 20ο αιώνα. Έγινε αναφορά στην επανάσταση του 1821,τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς πολέμους, στον πόλεμο του 1940, τις μάχες και την Εθνική Αντίσταση. Το ενδιαφέρον των μαθητών απέσπασαν κυρίως τα όπλα (τουφέκια, ξίφη και πολεμικό υλικό), οι στολές, οι χάρτες, οι φωτογραφίες της εποχής, τα παράσημα και τα ονόματα των πεσόντων  στις μάχες.

Στον προαύλιο χώρο εκτίθενται τεθωρακισμένα οχήματα και μαχητικά αεροπλάνα του παρελθόντος που οι μαθητές τα προσέγγισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν επίσης οι καθηγητές:

Γουγουλιά Δήμητρα, Μπάτρας Βάϊος, Αντωνίου Κων/νος

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποιήσεις το Γενάρη αποφάσισαν οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία της Τριθέκτης τελέσθηκε με κατάνυξη στην Ιερά μας Μητρόπολη