Ειδήσεις

Επιτροπή Μπλόκων : Κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις στην υγεία


“ Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συμμετέχει, μαχητικά, στον αγώνα κατά της “ανθυγιεινής” πολιτικής της κυβέρνησης, για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων να στηρίξουν, αγωνιστικά, την κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας, στις 8 Ιούνη, προβάλλοντας τα αιτήματά μας για την Υγεία, όπως τα έχουμε αναδείξει σε όλες τις κινητοποιήσεις μας και στα μπλόκα του περασμένου χειμώνα, που κράτησαν 40 μερόνυχτα.

Οι αγρότες στην ύπαιθρο αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της Υγείας, καθώς:

* Σε πάρα πολλά χωριά δεν υπάρχουν αγροτικά ιατρεία κι όπου υπάρχουν είναι εφοδιασμένα με … ένα πιεσόμετρο και λίγες ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες των χωρικών.

* Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν – είναι μεγάλα, αδειανά κτίρια – και πάνε για κλείσιμο.

* Τα νοσοκομεία στις έχουν “παραλύσει”, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε υλικά.

* Για την εξέταση σε γιατρό του ΠΕΔΥ, ή και για μια απλή συνταγογράφηση, πρέπει να πληρώσουμε κι από την τσέπη μας, ενώ παράδες για να αποτανθούμε στον ιδιωτικό τομέα – ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα και κλινικές – δεν έχουμε.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι κοντά το 50%  των αγροτών είμαστε ανασφάλιστοι και δεν έχουμε Βιβλιάρια Υγείας, καθώς οι εισφορές στον ΟΓΑ ήταν, ήδη, πολύ υψηλές και εκτοξεύονται στα ύψη με το νέο νόμο που ψηφίστηκε για το Ασφαλιστικό.

Τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα χειροτερέψουν την κατάσταση, αφού η “μεταρρύθμιση” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οδηγεί σε οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής υγείας και περίθαλψης και σε μεταφορά ακόμα μεγαλύτερων βαρών στα ταμεία, αλλά και στην τσέπη των ασφαλισμένων.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι μια απάτη, όπως απάτη αποδείχτηκαν και οι περισσότερες από τις υποσχέσεις που μας έδωσε στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στη διάρκεια των μπλόκων.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα των οικογενειών μας στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.”

 

Προηγούμενο άρθρο Πράσινη γιορτή από μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Κέντρα Κοινότητας ενάντια στη φτώχεια - Mία νέα δομή θα λειτουργήσει σε όλη τη Θεσσαλία