Εσπερινός εορτής του αγίου ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού

25 Αυγούστου 2016

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο εσπέρας της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016 και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της εορτής του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Ελληνοπύργου.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο βίο του Πατροκοσμά. Τόνισε πως πνευματοκινούμενος και από αγάπη για την πατρίδα έλεγε στους υπόδουλους Έλληνες και κατά συνέπεια σε όλους εμάς: «Για ακούστε, ψυχή και Χριστός μας χρειάζεται τίποτε άλλο».

Και συνέχισε: «Όλα μπορούν να μας τα πάρουν, όπως και μας τα παίρνουν. Να μην χάσουμε την ψυχή μας, να μην χάσουμε το Χριστό μας. Ο Άγιός μας είναι πολύ επίκαιρος και στις ημέρες, που ζούμε, όπου γίνονται αυτές οι ανακατατάξεις οι γεωπολιτικές μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο και στη Μέση Ανατολή, όπου διώκονται οι χριστιανοί, εξανδραποδίζονται, τους οδηγούν πρόσφυγες, μαρτυρούν, χύνουν το αίμα τους, γιατί είναι χριστιανοί. Στην πατρίδα μας ο πληθυσμός αλλοιώνεται καθημερινά.

Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα, αλλά δεν φτάνει μόνο η αγάπη του Θεού, χρειάζεται και η δική μας συνέργεια. Ο Θεός μας έδωσε τρόπους στη ζωή μας να διαχειριζόμαστε τα πράγματα με νουν Κυρίου».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο Άγιος επισφράγισε όλα αυτά με το μαρτυρικό του θάνατο, γι’ αυτό παρομοιάζεται με τους μάρτυρες, τους ιερομάρτυρες και τους ιεράρχες της πίστεως, αν και ανήκει στους νεομάρτυρες. Το μαρτύριό του είναι για μας μια πρόκληση για την καθημερινότητά μας και μια πρόσκληση για μια δική μας ομολογία.

Να προσπαθήσουμε να του ομοιάσουμε. Δεν χρειάζεται ακόμη στην πατρίδα μας να χύσουμε το αίμα μας για το όνομα και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό και την ελευθερία της πατρίδος μας, όμως χρειάζεται να ομολογούμε το ποιοι είμαστε.

Να δημιουργούμε προϋποθέσεις όχι μόνον στον εαυτό μας, αλλά και στους γύρω μας και στους νεότερους ανθρώπους για μεγαλύτερα και σπουδαιότερα ιδανικά, για πρόοδο πνευματική και κοινωνική.

Ο Άγιος Κοσμάς να είναι πρότυπο ζωής για όλους μας».

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC