Ζωγραφισμένα δεδομένα: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις

13 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13  Ιουλίου, με δράσεις σε άλλες τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η τέταρτη εβδομάδα, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας: «ζωγραφισμένα» δεδομένα: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις. Ημέρα αφιερωμένη στον μεγάλο Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Θόδωρο Παπαγιάννη. .Διαβάζοντας το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη «Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη.

Με αφορμή το κάψιμο του Πολυτεχνείου το 1991, ο καλλιτέχνης με τα υλικά από τα αποκαΐδια, έφτιαξε τα διάσημα τοτέμ του, που τον έκαναν διάσημο σε όλο τον πλανήτη. Έτσι προσπαθήσαμε να καταλάβουν τα παιδιά,  μέσα από φράσεις του βιβλίου που διαβάσαμε, πόσο πολύ συμμετέχουν στη διαμόρφωση του καλλιτέχνη όλες οι αισθήσεις, που διαμορφώνουν την αντίληψή του για τον κόσμο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως κύλινδροι από ρολό χαρτί, από χαρτί υγείας, ρετάλια από υφάσματα, πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, ξύλα, κομμάτια από χαλασμένα παιχνίδια, μαλλί και άλλα «άχρηστα» καθημερινά υλικά, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους τοτέμ – ανθρώπινες φιγούρες, καταγράφοντας το καθένα στο έντυπο τα υλικά που χρησιμοποίησαν και τις αισθήσεις που διεγείρουν..

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίας Παρασκευής» και «Αγίου Φανουρίου», ξεκινάει η πέμπτη «γεμάτη» εβδομάδα των δράσεων της καλοκαιρινής Εκστρατείας 2018, με θέμα:  «Αριθμημενα» δεδομενα: Από το μηδέν ως το δέκα. Δέκα σύμβολα που με τη βοήθειά τους μπορούμε να μετρήσουμε τα πάντα και στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» με θέμα: Προστατευμενα δεδομενα: Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα. Απλοί κανόνες για να μάθουμε να προφυλασσόμαστε και να μην δίνουμε εύκολα σε κανένα προσωπικά μας στοιχεία.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Ευριδίκη - Πόσο λίγο με ξέρεις
Γιάννης Βαρδής - Τα καλύτερά μας χρόνια
Βίκυ Καρατζόγλου - Όνειρο
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Που να σε βρω
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Θέλω να σε δω
Δήμος Αναστασιάδης - Εσύ
Γιώργος Νταλάρας - Σου χρωστώ τραγούδια
Πυξ Λαξ - Όλο μ΄ αφήνεις να σ΄ αφήσω
Δήμητρα Γαλάνη - Χρώμα γκρίζο
Βασίλης Χατζηπαρτάλης - Εδώ είμαι

 


Bob Marley - Could you be lover
Hugh Grant - Meaningless kiss
Imagination - Just an illusion
Scritti Politti - I want to break free
No Doubt - It΄s my life
New Order - Blue Monday΄88
Toto - Africa
Kim Wilde - You came
Ed Sheeran - Thinking outloud
Digi - Died in your arms

 


Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930