Ειδήσεις

Ημέρα Δίωξης των Διοικήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ


Τo γαϊτανάκι των διώξεων σε βάρος πρώην και νυν Μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Η ενόχληση των κυβερνήσεων, που επέβαλαν την Μνημόνια φτώχειας και εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων, ξένων και εγχώριων, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι για υποθέσεις του 2010 και του 2011, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τα συνδικαλιστικά της στελέχη εξακολουθούν να σέρνονται στα Δικαστήρια.

Χρησιμοποιούνται οι υποθέσεις αυτές που σχετίζονται με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων ως απειλή και φόβητρο. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αποδείξει όμως ότι δεν εκβιάζεται και δεν πτοείται από τα συμφέροντα των ολίγων γιατί έχει τη στήριξη των πολλών, που είναι οι εργαζόμενοι όλης της χώρας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, στις 9.00 το πρωί ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων. Μετά από 6,5 χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Και οι διώξεις έχουν συνέχεια. Την ίδια ημέρα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, στις 9.00 το πρωί, από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (για πέμπτη φορά) θα δικαστεί σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των μισθών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του σε όλα τα μέλη της του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και ταυτόχρονα καταδικάζει τις διώξεις σε βάρος των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας καθώς και κάθε προσπάθεια που έχει σαν στόχο τον εκφοβισμό και την φίμωση των εργαζομένων.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                                 ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του ΣΘΕΒ με τον Δ/ντή της Διεύθυνσης Δικτύου Στ’ της Εθνικής
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός : Από νωρίς τα φιλικά για τις μικρές αθλήτριες