Η αλήθεια είναι μια αγελάδα που δεν βγάζει πλέον γάλα – Της Ενωτικής Δράσης Α΄θμιας

19 Σεπτεμβρίου 2018

Καλώς ορίσατε στη χώρα του παραλόγου, την Ελλάδα του 2018. Στη χώρα που η αέναη επιτροπεία και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ονομάζεται (από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έξοδος από τα μνημόνια. Στη χώρα που το ασφαλιστικό σύστημα του Πινοσέτ (που καταρρέοντας έκλεψε τις ασφαλιστικές εισφορές) παρουσιάζεται (από τη ΝΔ) ως νέα λύση. Στη χώρα που προειδοποιούνται οι δυο προηγούμενοι (από το ΚΙΝΑΛ) να μην προβούν σε παροχολογία. «Οι χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά ’ρθουν» (Μπρεχτ) αναλόγως του ποιος από αυτούς θα είναι στη εξουσία.

Καλώς ορίσατε στη χώρα που παρουσιάζεται η πρόσληψη αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ως είδηση και κυβερνητικό επίτευγμα. Στη χώρα που καλείται «επιδίωξη της αριστείας» η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Καλώς ορίσατε στη χώρα των γερασμένων μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και των άνεργων νέων. Στη χώρα που κυριαρχεί η κατάρτιση αντί της μόρφωσης, η ελαστικότητα εργασιακών σχέσεων και το επίδομα κηδείας αντί για αξιοπρεπείς συντάξεις.

Καλώς ορίσατε στο νομό μας που οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ  στους ΟΤΑ και οι Δήμαρχοι των vouchers, αντιδρούν στην υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία αλλά ξεχνούν πως παιδικοί σταθμοί κρίνονται ακατάλληλοι (στο Νοσοκομείο) και πολλά παιδιά μένουν χωρίς παιδικό σταθμό. Στο νομό μας που συνεχίζει η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ τα «παιχνίδια» και τα χατίρια σε ορισμένους, που η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής, που το αυτονόητο παρουσιάζεται ως εξυπηρέτηση, που το μικροπαραταξιακό αντιστρατεύεται το συλλογικό συμφέρον.

Καλώς ορίσατε ακόμη μια χρονιά στα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Καλώς ορίσατε στη χώρα όπου όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν έχουν ως κοινό παρονομαστή την προσπάθεια να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πως δεν αξίζουμε καλύτερο μέλλον. Στη χώρα που επιβάλλεται μια «λογική» που δεν είναι τίποτε περισσότερο από την «τρέλα των δυνατών» (Ιονέσκο).

Απέναντι στην «τρέλα» τους θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με εφόδιο τις ανάγκες των μαθητών μας για μόρφωση και των μαχόμενων συναδέλφων για εργασιακή και επαγγελματική αξιοπρέπεια.

Σας καλωσορίζουμε στα σχολεία κι αυτή τη νέα σχολική χρονιά ευχόμενοι … «και μη χειρότερα!»

Από εμάς εξαρτάται, από τους αγώνες μας και την αξιοπρέπειά μας!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC