Ειδήσεις

Η δημοτική αρχή δεν δέχεται ερωτήσεις γιατί δεν έχει απαντήσεις


Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων (άρθρο 4) σε κάθε συνεδρίαση προβλέπεται η υποβολή ερωτημάτων προς τη δημοτική αρχή. Αυτό το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων το κατάργησε τελευταία η δημοτική αρχή.

Πέρασε ένα καλοκαίρι, το Σώμα συνεδρίασε 4-5 φορές,φτάσαμε στα μισά του Φθινοπώρου, και δεν δόθηκε ούτε μία φορά ο λόγος στους Δημοτικούς Συμβούλους για να απευθύνουν προτάσεις κι ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, να ζητήσουν διευκρινίσεις και στοιχεία απ’το δήμαρχο. Κάθε φορά με αυταρχικό τρόπο ανακοινώνονταν ότι η δημοτική αρχή δε θα δεχτεί ερωτήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο φιμώθηκε για να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για ζητήματα που απασχολούν όλους τους δημότες αλλά και τη συνολικότερη λειτουργία του δήμου. Από τότε και για 4 μήνες η δημοτική αρχή σταμάτησε «να δέχεται ερωτήσεις».Έβαλε φραγή προς όλα όσα την ενοχλούν ή της είναι δυσάρεστα. Καταργήθηκε έτσι με αυταρχικό τρόπο ένα θεμελιώδες δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων υποβαθμίζοντας τόσο το κύρος και το ρόλο τους όσο και τη γενικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Στα δύο και πλέον χρόνια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου η δημοτική μας ομάδα, εκτελώντας τα καθήκοντα που της ανέθεσαν οι δημότες, λειτούργησε πάντα έχοντας ως αρχή της την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.Μετά όμως τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής και

  • επειδή είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής «να δέχεται ερωτήσεις» κι αν δεν θέλει να τις απαντάει ας τις ακούει μόνο,
  • επειδή η διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξηςδεν βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της δημοτικής αρχής αλλά αποτελεί υποχρέωσή της σύμφωνα με τον κανονισμό,
  • επειδή έχουμε χρέος απέναντι σε όλους του δημότες μας να ασκούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά μας,

αποφασίσαμε να μην παρακαλάμε πλέον τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας και «να δεχτεί ερωτήσεις» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά να τις δημοσιοποιούμε.

 

Για τους Δημοτικούς Συμβούλους

της Μείζονος Μειοψηφίας Δ. Σοφάδων

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος

τέως Δήμαρχος Σοφάδων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Tο Αϊβαλί του Soloup ταξιδεύει στην Δημοτική Πινακοθήκη
Επόμενο άρθρο 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού