Ειδήσεις

Η εκπομπή Το Αλάτι της γης στις 16, 17 και 18 Νοεμβρίου στην Καρδίτσα


Ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντής του Τομέα Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα βρεθεί στην Καρδίτσα από τις 16-18 Νοεμβρίου για τα γυρίσματα της πολύ αξιόλογης εκπομπής «Το Αλάτι της γης» , την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο ίδιος.
Η εκπομπή περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της ζώσας παράδοσης της περιοχής μας, τα φαγητά και την τοπική γαστρονομία της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής, τοπία και συνεντεύξεις. Στο βιωματικό γλέντι που θα στηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Μορφοβούνι θα συμμετάσχουν η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής και το Χορευτικό Του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, ο Λαογραφικός Όμιλος «Καραγκούνα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μορφοβουνίου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καλλίχορος και το Κέντρο Πολιτιστικών Ερευνών Πεδινής Θεσσαλίας Παλαμά.
Τη Χορωδία του Απόλλωνα και τον τραγουδιστή Βασίλειο Νταλάρα θα συνοδεύσει αξιόλογη ορχήστρα η οποία απαρτίζεται από τον Χρήστο Κιτσόπουλο στο κλαρίνο, τους Τάσο Κουτσιώλη και Στέφανο Γεωργίου στο βιολί, τους Μάριο Σαρακατσάνο και Βασίλη Καλαμπόκα στο λαούτο και τον Γιάννη Σερίφη στα κρουστά.
Για την προετοιμασία της εν λόγω εκπομπής ο κ. Λιάβας, συνεργάστηκε με την ερευνήτρια και πρόεδρο του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας κ. Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά. Για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τα αξιοθέατα του τόπου μας, μέσα από την εκπομπή «Το αλάτι της γης», σημαντική είναι η υποστήριξη του Οινοποιείου Γιώργου Καραμήτρου, του ξενοδοχείου Ανδρομέδα, της ταβέρνας Πλαστήρα και φυσικά του Δήμου Πλαστήρα, ο οποίος θα φιλοξενήσει την εκδήλωση στην έδρα του Δήμου, το Μορφοβούνι.

Προηγούμενο άρθρο Ε65: Με τις ευλογίες της Ηπείρου προχωρά το Τρίκαλα-Εγνατία
Επόμενο άρθρο 218 οι επιτυχόντες στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Δ. Καρδίτσας