Ειδήσεις

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δ. Μουζακίου για τα αρδευτικά έργα της Κρανιάς


Επειδή σίγουρα προκάλεσε εντύπωση η άρνηση μας να ψηφίσουμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου της 12ης Απριλίου 2016 , την εκτέλεση αρδευτικών έργων στην τοπική κοινότητα Κρανιάς (παρόχθια)  , των οποίων και εμείς αποδεχόμαστε ως χρήσιμα για τους αγρότες της Κρανίας ,γνωρίζουμε στους δημότες ότι η άρνησή μας δεν αφορούσε την εκτέλεση του έργου αλλά την νομιμότητα της απόφασης  .Ειδικότερα το θέμα δεν εισήχθη νομίμως στο Δημοτικό Συμβούλιο  , δεν περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη ,εισήχθη προφορικά από τον ίδιο τον  Δήμαρχο και δεν πέρασε από τον έλεγχο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  όπως απαιτεί ο νόμος.

Για την δαπάνη του έργου ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη  άρδευσης της τοπικής κοινότητας Κρανέας, κονδύλι όμως που δεν εμφανίζεται στον  προϋπολογισμό .

Το ενδιαφέρον της δημοτικής μας παράταξης για την εκτέλεση των έργων στην Κρανιά  αποδεικνύεται από την ερώτηση στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που απεύθυνε ο σύμβουλός μας Γιώργος Καραμπέκος καθότι  αγνοούσαμε ότι θα το συζητούσαμε στην ημερήσια διάταξη .

Επειδή για μας ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε παράτυπες και παράνομες αποφάσεις  οι οποίες εκτός  των άλλων θέτουν σε κίνδυνο  την ομαλή εκτέλεση των έργων, ούτε θα δεχθούμε εκβιαστικά να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους αποφάσεις χάριν του πολιτικού κόστους.

Πιθανολογούμε πάντως πως η εσπευσμένη αυτή εισήγηση οφείλεται στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το ζήτημα ώστε να το εισάγουν κακήν κακώς την τελευταία στιγμή ενώ έχει ήδη αρχίσει η καλλιεργητική περίοδος .

Αν το θέμα εισαχθεί εκ νέου νομίμως εμείς θα το ψηφίσουμε.

Πάντως δηλώνουμε ότι δεν θα ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου και ευχόμαστε να μην υπάρξει  εμπόδιο από κάποια άλλη υπηρεσία.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΟΥ

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των γυναικών και παιδιών Ρομά
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας