Ειδήσεις

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού


Και φέτος 2017  το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε ανήμερα των Αγίων Αναργύρων την καθιερωμένη εκδήλωση στο Λαγκάδι Ανθηρού και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη, για ανάλογες εκδηλώσεις, αίθουσα στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Στην εκδήλωση, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του συνοικισμού παραβρέθηκαν και αρκετοί ετεροδημότες Λαγκαδιώτες αλλά και κάτοικοι από το Ανθηρό και φίλοι του συλλόγου από τα γύρω χωριά και όχι μόνον.

Το Δ.Σ. ετοίμασε παραδοσιακό φαγητό, συγκεκριμένα στιφάδο, που επιμελήθηκαν

η Στέλλα Αζακά  με τη βοήθεια και φροντίδα μελών του Συλλόγου. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκε ποτό για όλους του παρευρισκόμενους. Φέτος το φαγητό ήταν προσφορά των παιδιών της οικογένειας  Γεωργίου Τιμ. Κλάρα και Χρυσούλας Γ. Κλάρα τα οποία το Δ.Σ. και εκ μέρους όλων των μαχαλιωτών δημόσια ευχαριστεί. Επίσης το γνωστό ζαχαροπλαστείο ΑΝΔΡΙΑΣ στη Φιλοθέη Αττικής πρόσφερε για το σύλλογο πολλά και πεντανόστιμα  γλυκίσματα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Γεώργιος Κατσιάνης ο δημοτικός σύμβουλος Σέμπρος Απόστολος ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Μερεντίτης Νικόλαος  ο γραμματέας του Δήμου Αργιθέας Νικόλαος Σακκάς και  Εκπρόσωποι συλλόγων και  άλλων φορέων.

Ήταν μια όμορφη μέρα που τη χάρηκαν όλοι και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Όλοι οι

παρευρισκόμενοι μόνιμοι και ετεροδημότες κουβέντιασαν και αντάλλαξαν ευχές και για του χρόνου όλοι πάλι μαζί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αναζήτηση για τα τελευταία 5 σπίτια προσφύγων
Επόμενο άρθρο Σε Λάρισα και Καρδίτσα ο Νίκος Ανδρουλάκης