Ειδήσεις

Η επικοινωνία μας με την Αστυνομία Κροατίας


Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα γενικά πλαίσια της δημιουργίας ειλικρινών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με Αστυνομικά Σώματα ξένων χωρών, που συμμετέχουν στην παγκόσμια οργάνωση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε  τετραήμερη εκδρομή στην Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Στην Κροατία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Ντουμπρόβνικ, υπήρξε εποικοδομητική και επικοινωνία και ταυτόχρονα δημιουργία φιλικών σχέσεων με υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στην πόλη Ston βρεθήκαμε τον Διοικητή της Αστυνομίας κ. Ante Beader, ο οποίος μας ξενάγησε στο μεσαιωνικό κομμάτι και τα τείχη της πόλης, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Αστυνομίας και ανταλλάξαμε διάφορα αναμνηστικά.

Στην πρωτεύουσα της περιοχής, το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, μας περίμενε ο κ. Vlaho Lujo, υψηλόβαθμο στέλεχος της Συνοριακής Αστυνομίας της Κροατίας και Γενικός Γραμματέας της ΙΡΑ Ντουμπρόβνικ, ο οποίος εγκαρδίως στη διάρκεια συνεστίασης σε πανέμορφο παραδοσιακό εστιατόριο μας καλωσόρισε και δώρισε στον ιδρυτή του Μουσείου μας κ. Δημήτριο Καλλιαντζή μια πλήρη στολή ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας της Κροατίας. Στον ίδιο προσφέραμε με τη σειρά μας τα λάβαρα του Αστυνομικού Μουσείου και της ΙΡΑ Καρδίτσας, αναμνηστικά της Καρδίτσας και ένα πηλίκιο ανώτερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας..

Στο Αστυνομικό μας Μουσείο, όπου τοποθετήθηκε και η ανωτέρω δωρηθείσα στολή εκτίθενται επίσης και στολές από τις Αστυνομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Καναδά, της Τουρκίας, της Ν. Ζηλανδίας, της Σερβίας, της Λιθουανίας, της Αυστραλίας, της Νιγηρίας και της Γκάνας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων του Europe Direct
Επόμενο άρθρο Γιώργος Μπούκης: Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας αντέχει ακόμη και στα πιο δύσκολα